Livre
Néerlandais

Onze laatste missionarissen? : Vlaanderen zond zijn zonen en dochters uit : Brazilië, Congo, Mongolië, Filipijnen, ...

Onze laatste missionarissen? : Vlaanderen zond zijn zonen en dochters uit : Brazilië, Congo, Mongolië, Filipijnen, ...

Interviews met enkele Vlaamse missionarissen, vrijwel allen nu in ruste, die herinneringen ophalen aan hun werk in den vreemde.
Titre
Onze laatste missionarissen? : Vlaanderen zond zijn zonen en dochters uit : Brazilië, Congo, Mongolië, Filipijnen, Algerije e.a.
Auteur
Julien Van Remoortere
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Van Halewyck, 2010
263 p. : ill.
ISBN
9789056179847 (paperback)

Commentaires

In dit boek gaat de 'schrijvende duizendpoot' Van Remoortere op zoek naar de nog resterende Vlaamse missionarissen. Hoewel ze allemaal op rust zijn en wonen in rusthuizen en kloosters, zijn ze nog met hart en ziel verbonden met hun missielanden. Negentien missionarissen vertellen hoe het allemaal begon in Congo, Brazilië, Mongolië, Filippijnen, Algerije en elders. Het zijn Vlaamse mannen en vrouwen die na de Tweede Wereldoorlog in de rij stonden om zo vlug mogelijk te kunnen vertrekken om de Blijde Boodschap te verkondigen aan alle volkeren. De missionarissen werkten heel vaak in primitieve omstandigheden, dicht bij de plaatselijke bevolking, en soms tegen de heersende politieke regimes in. Sommigen dienden dan ook na een tijd van continent te veranderen. Ze integreerden in de plaatselijke culturen en namen het vooral op voor de armen in de samenleving. De intellectuele en sociale opvoedingsprojecten die duizenden paters, broeders en zusters opstartten, zijn zeker een bijdrage geweest…Lire la suite