Livre
Néerlandais

Dumplin'

Julie Murphy (auteur), Carla Hazewindus (traducteur)
Willow (ik-figuur) heeft een maatje meer en staat bekend om haar positieve instelling en zelfverzekerdheid. Als ze toch begint te twijfelen over haar lichaam, besluit ze mee te doen aan een missverkiezing. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Dumplin'
Auteur
Julie Murphy
Traducteur
Carla Hazewindus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dumplin'
Éditeur
Amsterdam: Moon, © 2016
319 p.
ISBN
9789048831449 (paperback)

Commentaires

Willowdean (ik-figuur), die ook wel Dumplin' wordt genoemd, krijgt te maken met een groot verlies als haar geliefde tante Lucy overlijdt. Willow's moeder is een oud-missverkiezingdeelneemster en preekt vaak over diëten en het maatje meer van Willow. Hoewel de zelfverzekerde Willow tevreden is over haar lichaam, gaat ze dankzij haar nieuwe vriendje toch twijfelen over haar overgewicht. Ze besluit mee te doen met de missverkiezing die haar moeder organiseert. Deze zeer sympathieke young adult-roman bevat een verfrissend hoofdpersonage en bovendien een zeer positieve boodschap voor de lezers. Het verhaal bevat een prima balans van humor, liefde, vriendschap en emotie. Vanaf ca. 15 jaar.

Dumplin'

Willowdean Dickson (kortweg Will) vindt haar maatje meer geen probleem en gaat zelfverzekerd door het leven. Maar dan krijgt ze een relatie met haar knappe collega Bo en wordt ze zich steeds meer bewust van haar lichaam. Plots slaan de twijfels toe en hoewel ze smoorverliefd is, maakt ze het uit. Ze zoekt een ander baantje en kan het nauwelijks verdragen dat hij samen met haar les heeft. Ondertussen is Clover City, het Texaanse stadje waar Will woont, helemaal in de ban van de jaarlijkse schoonheidswedstrijd. Die wordt door Wills moeder georganiseerd, die de wedstrijd twintig jaar geleden won. Wanneer Will in de kamer van haar door overgewicht gestorven tante Lucy een inschrijvingsformulier vindt, meldt ze zich aan. In haar kielzog volgen een aantal buitenbeentjes die er een ware revolutie van willen maken. Net nu ze de steun van haar beste vriendin, de beeldschone Ellen, goed kan gebruiken, botert het niet meer tussen hen. De wedstrijd lijkt hun vriendschap in de weg te staan. Maa…Lire la suite

À propos de Julie Murphy

CC BY-SA 3.0 - Image by Diddongdang

Julie Murphy est une chanteuse galloise.

Biographie

Julie Murphy est née à Londres et a été élevée à Romford. Elle épouse Ceri Rhys Matthews (en) et le couple s'installe au Pays de Galles, d'où Matthews est originaire. C'est alors que Julie Murphy apprend le gallois. Murphy et Matthews fondent le groupe Fernhill (en), dont elle est la chanteuse, en 1996.

Discographie

Hors Fernhill :

  • 1994 : Whirling Pope Joan : Spin (avec Nigel Eaton, hurdy-gurdy).
  • 1998 : English Love Songs (avec Lynne Denman et Joanne Acty)
  • 1999 : Black Mountains Revisited, Beautiful Jo Records.
  • 2000 : Ffawd, avec le guitariste Dylan Fowler.
  • 2001 : Further In Time, avec Robert Plant.…En lire plus sur Wikipedia