Livre
Néerlandais

De ijzerlegendes

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Drie verhalen over Meghan, Ash en Puck. Meghan en Ash maken een gevaarlijke tocht naar het Winterhof. Puck en Ash krijgen een opdracht en Meghan krijgt een duistere voorspelling. Vanaf ca. 15 jaar.
Contenu
De oversteek : winter (P. 9-81)
De oversteek : zomer (P. 87-158)
De voorspelling (P. 163-267)
De enige echte survivalgids voor Nimmernimmer (P. 275-286)
Titre
De ijzerlegendes
Auteur
Julie Kagawa
Traducteur
Angelique Verheijen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The iron legends
Éditeur
Amsterdam: Harlequin Holland, 2015
286 p. : ill.
Note
Deze bundel is een verzameling van novellen die in het verloop van de reeks passen tussen het eerste en het tweede boek, tussen het derde en het vierde boek en tussen het vierde en vijfde boek.
ISBN
9789034754660 (paperback)

Commentaires

In dit boek staan drie legendes. Het eerste verhaal is in de ik-vorm geschreven en Meghan Chase is de hoofdpersoon. Zij vertelt over haar tocht met Ash naar het Winterhof. Tijdens deze tocht zijn ze op de vlucht voor de Grote Boze Wolf. Puck is de verteller van het tweede verhaal. Hij verhaalt over een opdracht die Ash en hij moeten uitvoeren voor Leanansidhe. Daarvoor moeten ze Titania, de koningin van het Zomerhof aan wie Puck onvoorwaardelijk trouw hoort te zijn, om de tuin leiden. In het derde verhaal heersen Meghan en Ash over het IJzerrijk. Zij maken zich op om naar Elysium te gaan aan het Winterhof. Meghan ziet zich echter, tegen alle regels in, genoodzaakt het Winterhof voortijdig te verlaten. Tot slot bevat het boek een survivalgids met tips die kunnen helpen om een bezoek aan Nimmernimmer te overleven. Een klein extraatje zijn drie tekeningetjes in mangastijl van de hand van de auteur. De verhalen zijn een uitwerking van verhaallijnen uit de eerdere boeken uit de reeks 'The …Lire la suite