Livre
Néerlandais

De messias

Julian Winter (auteur)
Emma Faber, een houtdeskundige, raakt verwikkeld in omvangrijke intriges rondom de datering van oude strijkinstrumenten.
Titre
De messias
Auteur
Julian Winter
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2015
365 p.
Note
Julian Winter is een pseudoniem van Wiljan van den Akker en Esther Jansma
ISBN
9789044627466 (paperback)

Commentaires

Spanning IN het najaar

Een man die van lichaam naar lichaam kan springen, een advocaat zonder scrupules, een flik aan de drank, een misdaadjournaliste die afzwaait en een antieke redenaar: keuze te over aan personages voor spannende boeken. Een selectie uit het overvloedige thrilleraanbod van het najaar.

1

Een Brusselse flik in Antwerpen

Vlaamse politieverhalen blijven het goed doen. Jef Geeraerts en Pieter Aspe plaveiden de weg en velen sprongen op de kar. De beste is Toni Coppers, die vorig jaar nog de Hercule Poirotprijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal won met Dood water. Een dertiendelige tv-reeks is ingeblikt en wordt in het voorjaar van 2016 op VTM uitgezonden. Daarin speelt Hilde De Baerdemaeker de rol van Liese Meerhout, een Brusselse flik in Antwerpen die met haar team 't Stad vrijwaart van criminele elementen.

De vleermuismoorden is de negende in de reeks. Dit is alweer een politieroman waarin niet alleen het verhaal maar ook de personages de nodige aandacht krijgen. Een busje met Britse zakenlui verongelukt op de Frankrijklei. Geen gewoon ongeval, natuurlijk. Er volgen meer verontrustende sterfgevallen, allemaal van politiemensen of rechters. Ook Liese wordt bedreigd zodat ze moet onderduiken in een hotelletje in de schaduw van de kathedraal.

Lire la suite
Emma Faber, een houtdeskundige met internationaal aanzien, raakt verwikkeld in omvangrijke intriges rondom de datering van oude strijkinstrumenten. Een wereld waar veel geld en aanzien in rond gaat. Zelfs de bekendste viool van Stradivarius, De Messias, speelt een rol in dit verhaal. Ook kijken we mee in het privéleven van de hoofdpersoon die na een moeizame scheiding opnieuw begint met haar zoontje in Berlijn terwijl ze ook het juk van een jeugd vol eenzaamheid, mishandeling en onbegrip meetorst. Goed in elkaar getimmerd verhaal waarin het perspectief afwisselen in het heden bij hoofdpersoon en de huidige wetenschap ligt en in het verleden vanaf de ontstaansgeschiedenis van de beroemde violen in de zestiende eeuw in Italië. Vanuit het perspectief van de ziel van het hout krijgen we een beeld van hebzucht, bedrog, vakmanschap en liefde voor muziek door de eeuwen heen. Origineel perspectief, informatief en interessant. Mist hier en daar diepgang en vaart, maar overwegend veelbelovend d…Lire la suite