Livre
Néerlandais

Rockie

Julia Donaldson (auteur), Emily Gravett (dessinateur)
Jongetje Rockie leeft als grotbewoner in de oertijd. Als Rockie over de grottekeningen van zijn moeder schildert, krijgt hij op zijn kop. Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dromen, Oertijd
Titre
Rockie
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Emily Gravett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cave baby
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789047702788 (hardback)

Commentaires

Groot formaat prentenboek over Rockie, een jongetje dat samen met papa en mama als grotbewoner leeft in de oertijd. Als Rockie op een dag de grottekeningen bewerkt met stippeltjes, streepjes, spetters en sterren, krijgt hij van zijn vader op zijn falie: '… anders voer ik jou nog aan de grote bruine beer.' Rockie kan er ’s nachts niet van slapen. Hij ontwaart overal dieren die het op hem gemunt hebben. Hij smeekt de mammoet die hem op zijn rug meeneemt, de tijger, de haas en de hyena om hem niet aan de grote bruine beer te voeren. Dan blijkt dat de mammoet heel andere plannen met Rockie heeft. Een verhaal in een een prehistorisch decor, waarin paginagrote kleurige tekeningen en frisse verf de nachtelijke angsten van Rockie doen verdwijnen. Het verhaal wordt verteld door beweeglijke, levendige illustraties, waarin de tekst (op rijm) op organische en vaak even beweeglijke wijze een plekje heeft gekregen. Een verhaal dat inspeelt op emoties en fantasie van kleuters. Een verhaal ook om sam…Lire la suite

Rockie

In dit prachtige prentenboek speelt Rockie de hoofdrol. Hij leeft in de oertijd en woont samen met zijn mama en papa in een grot. Op de wanden van de grot heeft zijn mama allerlei dieren geschilderd. Op een dag besluit Rockie de grottekeningen te verfraaien. Hij voegt stippeltjes, streepjes, spetters en sterren aan mama's tekeningen toe. Maar daar zijn zijn ouders niet zo gelukkig mee. Mama is boos en papa dreigt met de grote bruine beer. 's Nachts kan Rockie niet slapen. Hij denkt overal dieren te zien die het op hem gemunt hebben. Hij smeekt de mammoet die hem op zijn rug meeneemt, de tijger, de haas en de hyena om hem niet aan de grote bruine beer te voeren. Maar de mammoet wil hem helemaal niet aan de grote bruine beer voeren. De mammoet heeft heel andere plannen met Rockie.
Dit verhaal speelt zich af in een prehistorisch decor, een originele setting voor een prentenboek. De beweeglijke illustraties zorgen ervoor dat het verhaal als het ware tot leven komt. De paginagrote te…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia