Livre
Néerlandais

Konijn wil slapen : een flapjesboek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Konijn is moe en probeert een plekje te vinden om te slapen. Maar overal wordt ze gestoord door dieren die lawaai maken. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Slapen
Extra subject
prentenboeken
Titre
Konijn wil slapen : een flapjesboek
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rabbit's nap
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707097 (hardback)

Commentaires

Oblong hardkartonnen prentenboekje over Konijn. Zij wil slapen en gaat daarom lekker in haar luie stoel zitten. Maar dan wordt ze wakker van Beer die aan het klussen is. Als Konijn een volgend plekje heeft gevonden om te slapen, wordt ze weer gewekt door andere geluiden. Je kunt zien door wie haar rust wordt verstoord door de flapjes omhoog te doen. Steeds wordt ze uit haar slaap gehouden tot ze uiteindelijk erg moe is. Dan wordt er op haar voordeur geklopt. Daar staan al haar vrienden die zo luidruchtig waren. Maar nu komen de dieren Konijn in slaap zingen, zodat ze lekker kan uitrusten. Dit boekje heeft sfeervolle kleurenillustraties met herkenbare voorstellingen uit huis en tuin. Ze bevatten grappige details. Op iedere pagina staan twee korte regels tekst op rijm. De geluiden waardoor Konijn niet kan slapen worden letterlijk opgeschreven zodat die goed voorgelezen kunnen worden. Sfeervol boekje over geluid en daardoor niet kunnen slapen. Deel uit de serie 'Eikenbosverhalen'*. In 20…Lire la suite

Konijn wil slapen

Dit is een flapjesboek met ABCB-rijm. Dit rijm is heel subtiel waardoor het voor jonge kinderen niet onmiddellijk opvalt. Zeker niet omdat je na drie zinnen van de dubbele pagina het flapje moet openen om daarna pas de vierde en laatste rijmende zin te lezen.

Er wordt veel met herhaling gewerkt. De cadans over de verschillende bladzijden heen blijft dezelfde. Zo heeft de derde zin heeft telkens dezelfde structuur: er worden geluidjes nagebootst, waarna wordt gevraagd “Wat is dat?” Dat is het signaal voor het kind om te kijken wat er onder het flapje zit.

Het verhaal is niet moeilijk. Het gaat over Konijn die wil slapen, maar op elke nieuwe plek wakker wordt gehouden door één van haar vrienden, die lawaai maakt. Of een heel muizenorkest. Op het eind van het verhaal komen alle vrienden naar haar toe. Ze komen een slaapliedje zingen. En jawel, Konijn valt in slaap in haar bed. Wie had dat ooit gedacht? Misschien een niet zo verrassend verhaaltje, maar wel leuk en…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions