Livre
Néerlandais

Het rijmkonijn

Julia Donaldson (auteur), Lydia Monks (dessinateur), Bette Westera (traducteur)
Rijmkonijn verzint over alles wat hij meemaakt een gedicht. De andere dieren vinden hem maar raar. Gelukkig houdt schaap net zo van rijmen als hij. Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties met glitters en tekst gedeeltelijk op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Het rijmkonijn
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Lydia Monks
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The rhyming rabbit
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789025750831 (hardback)

Commentaires

Het Rijmkonijn heeft een bijzonder gave, zoals zijn naam al aangeeft: in alles ziet hij een aanleiding tot een gedicht, dat hij ter plekke verzint en met verve voordraagt. De andere dieren weten dat niet zo te waarderen en reageren er stuk voor stuk kribbig op, totdat hij in een schaap zijn evenknie ontmoet. Op de kleurige, in warme tinten geschilderde illustraties over steeds twee pagina’s, is veel aandacht voor mimiek op de dierensnoeten met bolle ogen. De goedlopende voorleestekst wordt gecombineerd met de gedichten, die zijn afgedrukt in met gekleurde glitter omrande spreekwolken. Zo geven ze – in een uitstekende vertaling en met een goed doordachte inhoud – het konijnenleven letterlijk glans. Ook details in de illustraties, zoals de sterren, maan, regenwormen en vlinders zijn geaccentueerd met vrolijke glitters. Dit leuke, vierkante prentenboek laat zien dat er meer is in het leven! Het geeft een opening om ook zelf eens te rijmen of een boek met rijmpjes erbij te pakken. Vanaf c…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement avant de se consacrer à l'écriture d'ouvrages pour enfants après la publication de son premier livre jeunesse en 1993, A Squash and a Squeeze.

Elle publie plusieurs livres pour enfants, parmi lesquels :

  • Le Gruffalo
  • Le Petit Gruffalo
  • Les Histoires à tiroirs de Charlie Grimmoire
  • Monsieur Bout-de-bois
  • La Sorcière dans les airs
  • Zébulon le dragon
  • Le Rat scélérat
  • Les Tourouges et les Toubleus
  • Timioche, le petit poisson qui racontait des histoires

En …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions