Livre
Néerlandais

Beer is postbode : een flapjesboek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Beer bereidt zijn verjaardagsfeestje voor. Hij brengt uitnodigingen rond en bakt een cake. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra subject
Postbodes, prentenboeken
Titre
Beer is postbode : een flapjesboek
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Postman bear
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707110 (hardback)

Commentaires

Beer bereidt zijn verjaardagsfeestje voor: hij schrijft drie uitnodigingen en brengt die hoogstpersoonlijk weg. Dan bakt hij een cake en maakt het gezellig, en daar staan alle gasten al voor de deur! Steeds kan achter een flapje in de vorm van een deur worden gekeken: wie er in de verschillende onderkomens wonen, wat er in de oven zit en wie er voor Beers deur staan. De uitvoering in hardkarton met twee afgeronde hoeken is stevig. De uitgave, met gedetailleerde, gekleurde, dun zwart omlijnde schilderingen heeft een knusse sfeer. In 2001 in iets kleiner formaat en met een andere vertaling verschenen onder de titel 'Een brief van Beer'. Deeltje uit de vierdelige reeks 'Eikenbosverhalen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Beer is postbode

Beer schrijft drie brieven die hij persoonlijk gaat bezorgen. Eerst komt hij bij een boom en als je het flapje opent, zie je voor wie de brief bestemd is. Dan loopt hij naar een huisje bij de vijver; de tweede brief is voor kikker. De laatste brief is voor iemand die in een berg zand woont. Deurtje open en dan zie je mol. Ze zijn alle drie heel blij. Als je wil weten waarom, open dan de brief: 'Kom je op mijn feestje?', staat er. Ondertussen bakt beer een taart. Je mag even in de oven kijken. Beer heeft zijn beste kleren aan, de tafel is gedekt en dan wordt er op de deur geklopt. Daar staan zijn drie vrienden en ze hebben alle drie een pakje bij. Dit is alweer een leuk boekje van het duo Donaldson/Scheffler. De tekst staat op rijm en dat maakt het voorlezen dubbel aangenaam.


À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions