Livre
Néerlandais

Giraf heeft het koud

Judith Koppens (auteur)

Giraf heeft het koud

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Als Giraf het koud heeft, gaat Big samen met hem naar steeds grotere dieren om hun sjaal te lenen. Prentenboek met gestileerde tekeningen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Helpen, Slim zijn
Titre
Giraf heeft het koud
Auteur
Judith Koppens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808469

Commentaires

Giraf staat te bibberen van de kou. Big stelt voor om een sjaal om te doen. Maar die heeft Giraf niet. Samen gaan ze op zoek. Giraf mag de sjaal van Muis lenen, maar die is te kort. Ook de sjaals van kleine Beer en Olifant passen niet, want Giraf heeft een heel lange nek. Dan heeft Big een goed idee: hij knoopt de sjaals van alle dieren aan elkaar. Giraf doet de sjaal om en hij past precies. Nu heeft hij het weer lekker warm.
In navolging van de andere boeken over Kleine Beer en Big, roept Judith Koppens ook in Giraf heeft het koud een situatie op die herkenbaar is in het leven van jonge kinderen. In dit prentenboek wordt in de eerste plaats aandacht besteed aan een drietal tegenstellingen: warm en koud, kort en lang, groot en klein. Dit zullen voor de meeste peuters herkenbare, maar voor de voorlijke kinderen misschien wat te eenvoudige antitheses zijn. Het boek laat echter ook de thema's 'helpen' en 'vriendschap' aan bod komen. Voor veel peuters zal dit de eerste keer zijn…Lire la suite
Giraf heeft het koud. Big gaat samen met Giraf naar steeds grotere dieren om een sjaal te lenen. Giraf blijft het koud hebben. Wat nu? Vrolijk prentenboek met verhaal in dialoogvorm waarin speels met herhalingsvariatie begrippen als langer, groter en korter aan de orde komen. Bevat een à twee eenvoudige regels tekst per pagina. Serie van op zichzelf staande boeken over Big, gericht op taalontwikkeling en sociale vaardigheden. De zwartomlijnde figuren in heldere kleuren staan in een lichtblauw met zwartomlijnd kader, waarbij de voor- en achterpoten van de figuren zijn weergegeven als een dunne, maar stevige lijn. Verzorgde uitgave op sterk, licht glanzend papier met twee afgeronde hoeken. Herkenbaar verhaal van auteur die bekend is van goed gelezen prentenboeken zoals 'Big wil een boek' en 'Kleine Beer is papa kwijt'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Giraf heeft het koud

Clavis heeft reeds tal van eenvoudige kartonboekjes van Judith Koppens uitgegeven. In dit boek bibbert Giraf van de kou. Big wil hem helpen, maar zijn sjaal is te klein. Die van Muis is te kort en die van Beer ook. Zelfs die van Olifant! Maar dan hebben zijn vrienden een goed idee ... Dit stapelverhaal is gevat en de vele herhalingen vallen bij peuters in de smaak en in de juiste oren. Zij zijn verzot op de herkenning en zeggen snel de steeds herhalende woorden van de verschillende dieren mee. De luchtige, kleurrijke illustraties met hun vormeloze figuren (dieren) hebben een flinke dosis kinderlijke naïviteit die toch niet betuttelend is.

Suggestions