Livre
Néerlandais

Dodelijke ambitie

Joy Fielding (auteur)
Wanneer een schrijfster door een moordenares wordt overgehaald om haar verhaal in een boek te verwerken, wordt ze al snel bedreigd en weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen.
Titre
Dodelijke ambitie
Auteur
Joy Fielding
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Charley's web
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
405 p.
ISBN
9789047507659

Commentaires

Charley Webb, een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen van twee verschillende vaders, is columniste voor de 'Palm Beach Post'. Met een in vitriool gedoopte pen schrijft ze over haar dagelijkse beslommeringen waarin buren en familie het vaak moeten ontgelden. Hun kritiek laat Charley echter probleemloos van zich afglijden. Op een dag krijgt ze een mail van Jill Rohmer, een drievoudige kindermoordenares die in de dodencel van Penbroke op haar terechtstelling wacht. Ze is fan van Charley's column en stelt haar voor om haar biografie te schrijven. In ruil belooft ze Charley enkele sensationele onthullingen, o.a. over Jack, de geheime mededader die op het proces niet ter sprake kwam. Charley bijt in het aas, maar ondertussen krijgt ze haatmails waarin haar kinderen worden bedreigd.

Dodelijke ambitie is al Joy Fieldings twintigste boek. Haar lezers kunnen zich gemakkelijk identificeren met haar hoofdpersonages: gewone vrouwen met goede en slechte kantjes, die met veel…Lire la suite
Alleenstaande moeder Charley Webb schrijft populaire, maar controversiële columns voor een krant en ontvangt daarop vele reacties van lezers. Op een dag wordt Charley benaderd door Jill Rohmer, een moordenares die veroordeeld is voor het afslachten van drie jonge kinderen en nu wacht op de voltrekking van de doodstraf. Jill vraagt Charley om haar verhaal in een boek te verwerken. Charley gaat akkoord, maar dan ontvangt ze haatmails waarin zij en haar kinderen worden bedreigd. Spoedig weet ze niet meer wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen. En had Jill een handlanger en wat weet die van Charley? Deze vlotgeschreven thriller van de Canadese succesauteur (1945) kreeg twee sterren op Crimezone.nl. www.joyfielding.com. Normale druk.

À propos de Joy Fielding

Joy Fielding est une romancière canadienne, née sous le nom de Joy Tepperman, le 18 mars 1945 à Toronto, Ontario.

Biographie

Auteur précoce, Joy Fielding soumet sa première nouvelle à un magazine à l'âge de huit ans. À la fin de ses études de lettres anglaises à l'Université de Toronto, elle exerce divers emplois et joue dans une vingtaine de pièces de théâtre. Sous le nom de Joy Tepperman, elle tient le rôle de Bev dans le film Winter Kept Us Warm (1965) et celui d’Ann Cade dans Waco (1968), un épisode du feuilleton télévisuel Gunsmoke. Mais elle abandonne vite l'idée d'une carrière d’actrice préférant se lancer dans l'écriture de thrillers psychologiques et de romans sentimentaux.

Avec une dizaine de romans, Joy Fielding a su imposer, aux détours des années 1990, un ton singulièrement neuf, une auth…En lire plus sur Wikipedia