In 1914 vertrekt een idealistische verpleegster naar Oost-Anatolië om een vrachtwagen met hulpgoederen naar een missiepost te brengen.
Extra subject
Historisch drama, oorlog
Titre
The Ottoman lieutenant
Directeur
Joseph Ruben
Acteur
Michiel Huisman Hera Hilmar Josh Hartnett Ben Kingsley
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 106 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans,Deens, Fins, Italiaans, Noors, Zweeds, Grieks, Bulgaars, Chinees
EAN
5053083114862

Commentaires

Turks-Amerikaans oorlogsdrama van Joseph Ruben (The forgotten; Sleeping with the enemy) met onder meer Michiel Huisman (Game of thrones) en Hera Hilmar. In 1914 vertrekt de idealistische jonge Amerikaanse verpleegster Lillie Rowe naar Oost-Anatolië om een vrachtwagen met hulpgoederen te brengen naar de missiedokter Jude Gresham (Josh Hartnett). In Istanbul vindt ze een Engelssprekende gids en beschermer in de persoon van Ismail Veli, luitenant in het Ottomaanse leger. Lillie en Ismail worden verliefd, Jude kan zijn jaloezie moeilijk verhullen. De spanningen tussen de Armeense christenen en de Turkse moslims in deze afgelegen streek lopen hoog op, versterkt door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch over het verhaal: voorspelbaar, romantische clichés, ouderwets kostuumdrama, geen diepgang. Ook kreeg de film kritiek omdat de Armeense genocide niet aan de orde komt.

À propos de Joseph Ruben

Joseph Ruben est un réalisateur, scénariste et producteur américain né le 10 mai 1950 à Briarcliff Manor, dans l'État de New York (États-Unis).

Biographie

Filmographie

comme Réalisateur

  • 1974 : The Sister-in-Law
  • 1976 : Lâche-moi les baskets (The Pom Pom Girls)
  • 1977 : Joyride (en)
  • 1978 : Our Winning Season
  • 1980 : Gorp
  • 1980 : Breaking Away (série télévisée)
  • 1984 : Dreamscape
  • 1987 : Le Beau-père (The Stepfather)
  • 1989 : Coupable Ressemblance (True Believer)
  • 1991 : Les Nuits avec mo…En lire plus sur Wikipedia