Een oude Russische arts keert in de jaren vijftig terug naar de plek waar hij vijftig jaar eerder zijn grote liefde ontmoette.
Extra subject
Bekroonde films
Langue
Multilingue, Allemand, Russe, Français
Éditeur
BFD Home Entertainment, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 127 min.
Note
Afwisselend Duits, Russisch en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713053015854

Commentaires

Een kostuumdrama uit 2012 van Jos Stelling (De illusionist; Duska) met Sylvia Hoeks, Leonid Bichevin en Dieter Hallevorden. De Russische arts Nikolaj Borodinski keert terug naar het hotel in Thüringen waar hij vijftig jaar geleden – rond 1900 – als medisch student een kamer huurde. In terugblikken ziet hij hoe hij daar een gedoemde liefde beleefde met Elise, prostituee en de maîtresse van een rijke Russische graaf. De recensenten oordelen verschillend. Pauline Kleijer (Volkskrant 15-11-'12) geeft 3 (van 5) sterren: 'Hoe fraai de kostuums, het camerawerk, de muziek en de decors ook zijn, Stelling heeft met 'Het meisje en de dood' niet die negentiende-eeuwse lyriek bereikt die hij, geïnspireerd door de Russische liefdespoëzie van Aleksandr Poesjkin, wilde overbrengen. (...) Af en toe komt het melodrama op haast magische wijze tot leven (...). Op die momenten bewijst Stelling zijn meesterschap, maar ze zijn te schaars om de film voor eentonigheid te behoeden.' Eric Koch (Telegraaf 15-11-…Lire la suite

À propos de Jos Stelling

Jos Stelling est un réalisateur néerlandais né le 16 juillet 1945 à Utrecht.

En 1981, il crée le Festival du cinéma néerlandais d'Utrecht.

En 2010, il préside le 1er Festival international du film d'Odessa.

Filmographie

  • 1974 : Mariken de Nimègue
  • 1975 : Elkerlyc
  • 1977 : Rembrandt fecit 1669
  • 1981 : De pretenders
  • 1983 : L'Illusionniste (De illusionist)
  • 1986 : L'Aiguilleur (De wisselwachter)
  • 1995 : La salle d'attente
  • 1995 : De Vliegende Hollander (nl)
  • 1999 : No Trains No Planes
  • 2000 : The Gas Station
  • 2003 …En lire plus sur Wikipedia