Bob is filmcriticus en werkt na vele jaren aan een eigen scenario. Als eindelijk de caissière van de bioscoop, zijn muze en grote liefde, daadwerkelijk in zijn huis belandt, staat plotseling Duska, die Bob ooit ontmoet heeft op een Russisch filmfestival, voor zijn deur
Titre
Duska / written and dir. by Jos Stelling
Directeur
Jos Stelling
Compositeur
Bart Van de Lisdonk
Acteur
Sergei Makovetsky Gène Bervoets Sylvia Hoeks
Langue
Multilingue, Néerlandais, Russe, Anglais
Éditeur
Video Film Express, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
112 min.
Note
Afwisselend Nederlands, Russisch en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053011221

Commentaires

Tragikomedie uit 2007 van Jos Stelling (De wisselwachter, De vliegende Hollander) met onder meer Gène Bervoets en Sylvia Hoeks. Hoofdpersoon Bob is een verlopen filmcriticus die aan een eigen scenario werkt. Wanneer hij eindelijk in contact komt met de vrouw van zijn dromen, de caissière van de bioscoop aan de overkant van de straat, staat plotseling Duska voor zijn deur. Duska is een Rus die hij ooit ontmoet heeft op een filmfestival, allervriendelijkst, maar niet van plan weer snel te vertrekken. Het verhaal bestaat uit verschillende lagen (film in een film) en speelt met werkelijkheid en verbeelding. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 4-10-'07): '(...) toch de moeite waard (...). Ronald Rovers (Filmkrant september '07): '(...) Er is wel wat af te dingen op de film. Zijn lengte bijvoorbeeld waardoor hij in de tweede helft vaart verliest, of zijn verhaallijn met het meisje dat soms als geforceerde contrapunt voor Duska fungeert. Maar het stoort allemaal niet echt. (...)' Hoeks won een Goud…Lire la suite

À propos de Jos Stelling

Jos Stelling est un réalisateur néerlandais né le 16 juillet 1945 à Utrecht.

En 1981, il crée le Festival du cinéma néerlandais d'Utrecht.

En 2010, il préside le 1er Festival international du film d'Odessa.

Filmographie

  • 1974 : Mariken van Nieumeghen
  • 1975 : Elkerlyc
  • 1977 : Rembrandt fecit 1669
  • 1981 : De pretenders
  • 1983 : L'Illusionniste (De illusionist)
  • 1986 : L'Aiguilleur (De wisselwachter)
  • 1995 : La salle d'attente
  • 1995 : De Vliegende Hollander (nl)
  • 1999 : No Trains No Planes
  • 2000 : The Gas Station
  • 2…En lire plus sur Wikipedia