Livre
Néerlandais

Het viervijfdeprincipe

Jos Pierreux (auteur)

Het viervijfdeprincipe

Dans la série:
Genre:
Vier raadselachtige moorden, een zenuwachtige burgemeester en een onheuse korpschef plaatsen inspecteur Luk Borré van de politie in Knokke voor een uitzichtloze taak.
Titre
Het viervijfdeprincipe
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2007
425 p.
ISBN
9789052409238

Commentaires

Na De overvallers die met zijn drieën waren (De Leeswolf 2005, p. 451) zet Jos Pierreux zijn eigenzinnige traditie verder met Het viervijfdeprincipe. Ook Luk Borré, de Knokse speurder, is andermaal van de partij, met in zijn zog de pronte callgirl Rena, zijn collega's en Pierreux' pispaal bij uitstek: graaf en burgervader Lippens.

In Knokke sterven een resem rijke Amerikaanse oudjes tegen een tempo dat niet meer natuurlijk is, zelfs voor hoogbejaarden. Volgens burgemeester Lippens is er geen vuiltje aan de lucht, tot uiteindelijk blijkt dat er opzet in het spel is. Met het oog op de aanstaande gemeenteverkiezingen verzoekt hij de inspecteur van dienst, Luk Borré, bij het onderzoek de nodige discretie in acht te nemen.

De intrige draait rond handige verzekeraars voor wie het leven van een bejaarde zo waardevol is als de krant van gisteren. De auteur bakt met vakmanschap en met toevoeging van de gebruikelijke ingrediënten een behoorlijk onderhoudende …Lire la suite
De nogal eigengereide politie-inspecteur Luc Borré is een depressie nabij en voelt zich niet bijzonder gelukkig binnen het politiekorps van de Belgische badplaats Knokke, waar hij als een 'aangespoelde', een buitenstaander wordt beschouwd. Maar dan worden kort na elkaar de lijken gevonden van vier bejaarde en bemiddelde Amerikanen, die schijnbaar verongelukt zijn. Aan Borré om dit uit te zoeken want de graaf burgemeester vindt dit niet meteen goede reclame voor zijn badplaats, zeker niet in het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Knokke is de meest mondaine badplaats van België en de burgemeester is inderdaad een heuse graaf. En waar oeverloos veel geld bij elkaar komt, gaat er weleens iets fout. Borré belandt dus in een verschrikkelijk kluwen van intriges en duistere zaken. Tegen de wil van zijn commissaris in gaat Borré door tot een bitter en ontluisterend einde. De auteur kent Knokke bijzonder goed en door allerlei concrete personen en situaties op te voeren in zijn ver…Lire la suite

Suggestions