Livre
Néerlandais

Mooi gemaakt : creatieve projecten voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Jorna Go (auteur)

Mooi gemaakt : creatieve projecten voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Public cible:
6-8 ans et plus
Rond thema's als dieren, de wereld om ons heen en seizoenen worden knutselopdrachten stap voor stap uitgelegd. Met kleurenfoto's en enige kopieervellen. Onder begeleiding te gebruiken vanaf ca. 6 tot 9 jaar.
Titre
Mooi gemaakt : creatieve projecten voor kinderen van 6 tot 8 jaar
Auteur
Jorna Go
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zeewolde: Forte, 2007
93 p. : ill.
ISBN
9789058777386

Commentaires

Jorna Go werkt regelmatig met kinderen van diverse Nederlandse basisscholen aan kunstprojecten. Vooral het creatieve proces vindt ze daarbij belangrijk: "Beeldende vorming op school geeft kinderen mogelijkheden om hun fantasie te stimuleren, hun emoties te uiten en hun energie te focussen. Het kan abstracte onderwerpen verduidelijken of moeilijke onderwerpen op een andere manier bespreekbaar maken," zo stelt ze terecht in dit boek. Naast het aspect 'creëren' is 'beschouwen' erg belangrijk in de muzische opvoeding in het Vlaamse onderwijs. Dat aspect raakt Go echter nauwelijks aan.

In Mooi gemaakt staan 37 projecten voor kinderen van zes tot acht jaar, die in het eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs zitten. Het zijn losstaande projecten, die zonnodig naast een doorlopende onderwijsmethode kunnen worden ingezet, en uiteraard ook geschikt zijn om thuis te maken.

Go heeft gestreefd naar veelzijdigheid, zowel wat de materialen en de techniek betreft als h…Lire la suite
Het boek bevat vele knutselopdrachten, die op thema's als seizoenen, mijn lichaam en ik, de wereld om ons heen en dieren gerangschikt zijn. In een algemene inleiding staat voor de volwassen begeleider de motivatie voor het boek, uitleg van de gebruikte symbolen en een aantal werktips. De beschrijving van elk onderwerp beslaat meestal twee pagina's met een vaste indeling: een korte inleiding, de voorbereidende werkzaamheden, tips voor bespreking met de kinderen en vervolgens de stapsgewijze werkwijze en mogelijke variaties. Symbolen aan de zijkant geven de gebruikte techniek aan. Waar nodig zijn werkillustraties toegevoegd. Paginagroot is een voorbeeld van het eindproduct op een gekleurde achtergrond afgedrukt. In een apart kader worden de benodigdheden per kind aangegeven. De meeste opdrachten zijn in 45 minuten te realiseren. De tekst van het boek is makkelijk te lezen. Voor in het boek staat een inhoudsopgave op thema en achterin op techniek/materiaal. Er zijn enige kopieervellen in…Lire la suite