Livre
Néerlandais

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Jörg Mühle (auteur)

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Public cible:
0-2 ans et plus
Klein Konijn moet naar bed. Schud je zijn kussen even op? En aai hem maar zachtjes over zijn ruggetje. Nu alleen nog een welterusten-kus! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Nog even achter mijn oortjes kriebelen
Auteur
Jörg Mühle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Nur noch kurz die Ohren kraulen
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015
[22] p. : ill.
ISBN
9789025760472 (hardback)

Commentaires

Klein Konijn moet naar bed: 'Schud je zijn kussen even lekker op?', 'Zeg maar: hocus pocus en - hopla - dan ligt hij erin.', 'Nu nog even achter zijn oortjes kriebelen en zachtjes over zijn ruggetje aaien.' Dit vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken sluit nauw aan op de belevingswereld van jonge peuters en geeft een positieve stimulans aan de emotionele ontwikkeling. De eenvoudige prenten beslaan dubbele pagina's en zijn voorzien van enkele tekstregels die de 'lezer' uitnodigen om Konijn in te stoppen, hem te aaien en een kusje te geven. De titel veronderstelt dat het geheel in de ik-vorm is geschreven wat niet het geval is. In de overzichtelijke prenten is gewerkt met frontaal zicht op Klein Konijn met een attribuut zoals een pyjama of kussen. Later, wanneer Konijn in bed ligt, is gebruikgemaakt van bovenaanzicht. Het kleurgebruik en de beschaduwing zijn effectief sober gehouden (overwegend rode en blauwe tinten) waardoor de aandacht goed gefocust blijft. Spee…Lire la suite

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Klein Konijn moet gaan slapen. Elke bladzijde is een stap in zijn slaapritueel en de lezertjes worden uitgenodigd om actief mee te helpen Klein Konijn naar bed te brengen. Ze moeten in hun handen klappen en dan heeft hij op de volgende bladzijde zijn pyjama aan, of ze moeten zijn kussen opschudden en achter zijn oren kriebelen. Toch denk ik dat kinderen snel teleurgesteld zullen zijn omdat ze Klein Konijn niet echt kunnen helpen. Het blijft op papier en wat je ook doet, het konijntje blijft dezelfde gezichtsuitdrukking behouden. Zelfs als hij onder de dekens ligt heeft hij een wakkere lach. Het is een kartonboekje met dikke bladzijden, in sobere kleuren en met beknopte tekst.