Twee uitgevers bedenken een wisseltruc: een aantrekkelijke schoenenverkoopster doet zich voor als de schrijver van een literair meesterwerk.
Langue
Néerlandais
Éditeur
September Film, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
86 min.
Note
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
EAN
8718836863431

Commentaires

Komedie van Joram Lürsen (Publieke werken; Alles is liefde) met onder meer Chantal Janze, Gijs Naber, Alex Klaasen en Peter Bolhuis. De broers Marc en Boudewijn beheren een degelijke, maar noodlijdende uitgeverij. Wanneer de aantrekkelijke maar niet zo slimme schoenenverkoopster Brigitte hen een manuscript aanbiedt, bedenken ze een wisseltruc: Brigitte neemt de plaats in van Herman, de groezelige en stotterende schrijver van een literair meesterwerk. Wanneer het boek een groot succes wordt en Brigitte een mediaster, begint Herman problemen te maken. De recensenten oordelen wisselend: 2-4 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 23-3-'17) vindt de grappen heel flauw, de personages vlak en de film cynisch. Herien Wensink (NRC 22-3-'17) schrijft: '(...) Hoe voorspelbaar en schematisch dit alles ook moge zijn, regie, scenario en acteerwerk houden het geheel behoorlijk lang verrassend fris en geestig. Vooral dankzij de geslaagde satire op het literaire wereldje (...) was het dan stiekem toch een r…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. C'est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1997 : Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Oranje (nl)
  • 2007 : Love is all
  • 2010 : The Magicians
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way En lire plus sur Wikipedia