DVD
Néerlandais

Dolfje weerwolfje

Joram Lürsen (directeur), Tamara Bos (scénariste), Paul Van Loon (antécédent bibliographique)
Titre
Dolfje weerwolfje
Directeur
Joram Lürsen
Scénariste
Tamara Bos
Antécédent bibliographique
Paul Van Loon 1955-
Acteur
Kim Van Kooten Remco Vrijdag Ole Kroes Maas Bronkhuyzen
Langue
Néerlandais
Éditeur
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
87 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams
EAN
8713053018008
mooov

Commentaires

Nederlandse kinderfilm van regisseur Joram Lürsen (In Oranje; Alles is liefde), gebaseerd op het eerste deel van de populaire boekenreeks* van Paul van Loon. De verlegen en vredelievende Dolfje (Ole Kroes) is door zijn ouders in de steek gelaten en woont nu bij hele leuke adoptieouders (Kim van Kooten en Remco Vrijdag). Als hij zeven wordt ontdekt hij dat hij bij volle maan kan veranderen in een weerwolf, maar Dolfje wil eigenlijk alleen maar 'normaal' zijn. Het is het derde kinderboek (na De Griezelbus en Foeksia de Miniheks) dat door Van Loon is verfilmd, het scenario is van Tamara Bos. Pauline Kleijer (Volkskrant 1-12-'11): '(...) de makers hebben er alles aan gedaan om het griezelen binnen de perken te houden. Dat is heel goed gelukt: nergens wordt de spanning onnodig opgevoerd en is ook voor jonge kijkers goed te behappen. (...) Dolfje Weerwolfje draait niet om effecten en sensatie, maar om herkenbare kinderpsychologie. Zo worstelt het onwillige weerwolfje net als zoveel andere k…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way En lire plus sur Wikipedia

Suggestions