Romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels gedurende de Sinterklaasperiode
Langue
Néerlandais
Éditeur
A-Film, 2008
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
116 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8716777922842

Commentaires

Nederlandse romantische komedie uit 2007 van Joram Lürsen die uitgroeide tot een Nederlandse filmklassieker. Met onder meer Carice van Houten, Jeroen Spitzenberger, Chantal Janzen, Daan Schuurmans, Thomas Acda, Paul de Leeuw en Wendy van Dijk, geschreven door Kim van Kooten. Met als verbindende factor het oer-Hollandse sinterklaasfeest volgen we in deze mozaïekfilm de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Peter de Bruijn (NRC 27-12-'07): 'Leuke grappen, maar vooral een eersteklas tearjerker dankzij oprecht sentiment.' Jan Pieter Ekker (Volkskrant 11-10-'07) zei: 'De topacteurs zijn bigger than life en herkenbaar, hilarisch en ontroerend.' VPRO Gids 40/2007 geeft 4 sterren: 'Eerste geslaagde Nederlandse komedie; geloofwaardige personages; fraaie fotografie; een plus voor Carice van Houten.' De film trok 1,2 miljoen bioscoopbezoekers en is daarmee een van de meest succesvolle Nederlandse romantische komedies tot op heden, alleen de Gooische-vrouwenfi…Lire la suite

À propos de Joram Lürsen

Joram Lürsen, né le 11 août 1963 à Amstelveen, est un réalisateur et producteur de film néerlandais.

Vie privée

Il a été marié avec la réalisatrice Antoinette Beumer, de cette union naît deux enfants. Il est le frère de l'acteur Ruben Lürsen.

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : 'Mijn Franse tante Gazeuse (nl)
  • 2004 : In Orange (nl)
  • 2007 : Love is all'
  • 2010 : The Magicians'
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou
  • 2012 : Family Way En lire plus sur Wikipedia