Ayiva en Abas uit Burkina Faso komen na een gevaarlijke tocht in Zuid-Italie͏̈ terecht. Hun zoektocht naar werk loopt op een teleurstelling uit en Ayiva en Abas reageren daar ieder op een andere manier op.
Titre
Mediterranea / script en regie Jonas Carpignano
Directeur
Jonas Carpignano
Compositeur
Dan Romer Benh Zeitlin
Acteur
Alassane Sy Koudous Seihon Adam Gnege Mary Elizabeth Innocence
Langue
Multilingue, Italien, Anglais, Français, Arabe
Éditeur
Arti film, ©2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 110 min.
Note
Afwisselend Italiaans, Engels, Frans en Arabisch gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789077835654
mooov

Commentaires

Debuutfilm van de Italiaans-Amerikaanse regisseur Jonas Carpignano. Twee vrienden uit Burkina Faso belanden na een gevaarlijke tocht te voet door de Sahara en met een bootje over de Middellandse Zee in Zuid-Italië. Ze wonen in slechte omstandigheden en worden uitgebuit op de sinasappelplantages. De twee reageren heel verschillend op de situatie. Een van de hoofdrolspelers raakte bevriend met de regisseur en speelt hier delen uit zijn eigen leven na. Berend Jan Bockting (Volkskrant 18-2-'16) geeft 3 sterren: 'Wanneer het directe, meeslepend verbeelde gevaar uit de eerste scènes is afgenomen, valt op dat Carpignano opzichtig dit soort scherpe tegenstellingen hanteert om het vluchtelingenklimaat te schetsen. (...) Het zijn dramaturgische trucs die de film eigenlijk niet nodig heeft. Dana Linssen (NRC 18-2-'16) geeft 4 sterren: 'Mediterranea lijkt zowel documentaire als thriller en het is misschien wel daardoor dat zijn hoofdpersonen Ayiva en Abas zo tot leven komen. (...) Dit is geen fil…Lire la suite

À propos de Jonas Carpignano

Jonas Carpignano (né le 16 janvier 1984 à New York) est un scénariste et réalisateur italien.

Biographie

Lors de la 63e cérémonie des David di Donatello, il remporte le David di Donatello du meilleur réalisateur pour A Ciambra.

Filmographie

  • 2006 : La casa d'Argento Bava (court métrage)
  • 2010 : Resurrection Man (court métrage)
  • 2011 : Bayou Black (court métrage)
  • 2012 : A Chjàna (court métrage)
  • 2014 : A Ciambra (court métrage)
  • 2015 : Mediterranea
  • 2017 : A Ciambra
  • 2021 : A Chiara

Récompenses