Livre
Néerlandais

Het geheim van de paashaas

John A. Rowe (auteur)

Het geheim van de paashaas

John A. Rowe (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Opa Haas heeft haast, hij heeft geen tijd voor andere dieren en bedenkt niet welke dag het is. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Paaseieren
Sujet supplémentaire
Pasen, prentenboeken, Repeteerverhalen, hazen
Titre
Het geheim van de paashaas
Auteur
John A. Rowe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The (Easter) secret
Éditeur
Sans lieu de publication: De Vier Windstreken, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789051160772

Commentaires

Opa Haas heeft haast met zijn geheime missie en dus geen tijd om te bedenken welke speciale dag het is. Hij rent iedereen voorbij. Van al dat rennen wordt hij wel erg moe. Na zijn dutje wacht hem een paasverrassing. Sprookjesachtige setting met aangeklede dieren, een draak en een koekemannetje. Er lijkt een soort licht van buitenaf te zijn dat felle schaduwen geeft op een decorachtige achtergrond. Vervormingen, zoals een kasteel dat vloeibaar lijkt, merkwaardige attributen zoals een dorp in een boom, kraaien in een badkuip-nest met paraplu. De sprookjessfeer wordt verhoogd door de herhaalde vraag: “Waar ren jij naartoe, zo vroeg op deze mooie, zonnige ochtend?” Tot slot een zoekopdracht: op de volgende bladzijden (schutbladen) zijn paaseieren en -hazen verstopt. Het vergt goede kijkers om die te vinden in onder andere een boombast, aan de waslijn en in een aangegeten boterham. Vlotte, kleurige tekeningen over twee bladzijden. Glad, ingenaaid papier, tekst in schreefloze letters bovena…Lire la suite

Het geheim van de paashaas

Op een morgen staat opa Haas heel vroeg op, want het is een belangrijke dag. Hij is zo gehaast dat hij vergeet zijn pyjama uit te doen. In het bos komt hij verschillende dieren tegen: Roelof de Rat, Kleine Aap, ... Ze stellen hem allemaal dezelfde vraag: Waar en je naartoe, zo vroeg op deze mooie, zonnige ochtend? Weet je niet wat voor dag het is vandaag? Opa Haas geeft hij altijd hetzelfde antwoord: dat is een geheim. Van al dat rennen wordt de haas zo moe, dat hij even een dutje onder een boom doet. En als hij wakker wordt, sporen de dieren hem aan om mee paaseieren te zoeken. De eieren zijn al geverfd zonder dat opa (paas?)Haas er een vinger naar uitgestoken heeft.
Een verrassende wending dus op het eind van het verhaal. Wat is er echt gebeurd? Dat moet je zelf maar verzinnen. Je kan trouwens alle prenten eens opnieuw bekijken want, volgens de auteur, is er op elke bladzijde minstens één paashaas te vinden. Als je goed kijkt!
Die illustraties over telkens twee pagina's …Lire la suite