Livre
Néerlandais
Als hij doordraait op zijn grote kantoor, vindt de jonge advocaat David werk bij een tweemans-advocatenkantoor waar ethiek niet hoog in het vaandel staat. Bij toeval opent het kantoor een aanval op een groot farmaceutisch bedrijf waardoor David, die nog nooit in een rechtszaal stond, ineens tegenover de meest gehaaide advocaat van zijn voormalige bedrijf staat.
Titre
Het proces
Auteur
John Grisham
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The litigators
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
401 p.
ISBN
9789400500709 (paperback)

Commentaires

John Grisham is zonder twijfel de succesvolste auteur in het genre rechtbankthriller. Van zijn meer dan twintig boeken werden er verschillende verfilmd en telkens weer slaagt Grisham erin een (Amerikaans) relevant onderwerp in het juridische mijnenveld op een vlotte wijze te brengen. De auteur is dan ook een rasverteller die op een niet-moraliserende wijze ten strijde trekt tegen maatschappelijk onrecht. In Het proces grijpt hij terug op zijn geliefkoosde formule, die van de sympathieke, jonge advocaat die moet opboksen tegen een machtige, onmenselijke advocatenfabriek met duizend medewerkers.
David Zinc is pas 31 als hij na vijf jaar hard werken, met werkdagen van zeven uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds, totaal instort. Hij kan de druk niet meer aan en na een dag drinken in een volkse bar belandt hij stomdronken bij de ‘advocatenboutique’ Finley en Figg die hem aanwerven. David, met zijn familieachtergrond en Harvard-diploma, heeft voor de eerste keer in zijn leven pl…Lire la suite
Als hij doordraait op zijn grote kantoor, vindt de jonge advocaat David Zinc werk bij een tweemans-advocatenkantoor waar ethiek niet hoog in het vaandel staat. Bij toeval opent het kantoor een aanval op een groot farmaceutisch bedrijf waardoor David, die nog nooit in een rechtszaal stond, ineens tegenover de meest gehaaide advocaat van zijn voormalige bedrijf staat. Ook in deze nieuwe Grisham staat een sympathieke David! tegenover een ijzige Goliath. Al na enkele bladzijdes voelt de liefhebber van legal thrillers zich een met David en zijn vrienden en zal het boek niet meer weg kunnen leggen. En dat mag knap genoemd worden van deze wereldvermaarde auteur die al twintig jaar voornamelijk rechtbankthrillers schrijft. Het taalgebruik is niet moeilijk. Het verhaal, hoewel wat zoet eindigend, is boeiend tot de laatste bladzijde. Gebonden editie, leeslint, normale druk.

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia