Livre
Néerlandais
Als tijdens een verwoestende orkaan op Camino Island een bekende schrijver wordt gedood, betwijfelen zijn vrienden zijn dood natuurgeweld werd veroorzaakt of dat het moord is.
Titre
De storm
Auteur
John Grisham
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Camino winds
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
316 p.
ISBN
9789400512788 (paperback)

Commentaires

Camino Island voor de Amerikaanse oostkust wordt grotendeels verwoest door orkaan Leo. Boekhandelaar Bruce Cable, die veel activiteiten met schrijvers organiseert, wordt door een bevriende schrijver gewaarschuwd dat hun gezamenlijke vriend, de bekende schrijver Nelson Kerr dood aangetroffen is. Omgekomen door de orkaan of vermoord? In zijn huis worden sporen gevonden die op dat laatste wijzen, maar de plaatselijke recherche doet weinig moeite. Cable en zijn vrienden vragen zich af of zijn dood iets te maken heeft met zijn nieuwe thriller waarin hij misstanden aankaart die wellicht ook echt bestaan. Een originele thriller wat betreft het milieu, de plaats en de tijd waarin hij zich afspeelt. Een moord laten onderzoeken in de nasleep van een allesverwoestende orkaan geeft de schrijver ongebruikelijke perspectieven. Ook de sociale context, schrijvers en lezerspubliek, is een welkome afwisseling van wat in thrillers gebruikelijk is. Dat het boek ook de morele kanten van ouderenzorg als on…Lire la suite

Moord in het paradijs

John Grisham voert tussen alle vrolijkheid de lezer mee naar een bittere, sinistere wereld.

In 'De storm' neemt John Grisham de lezer mee naar een paradijselijk eiland. Zo'n plek waarvan je na maanden corona denkt: meteen boeken. De uitgestrekte stranden zijn leeg, de zee is helder. Klokslag 17 uur worden de cocktails klaargezet op de veranda's van de houten strandhuizen.

Het culturele leven van de weinige, innig tevreden bewoners speelt zich af rond de boekwinkel van Bruce Cable. Hij organiseert het hele jaar door drankovergoten literaire avondjes waar schrijvers voorlezen uit eigen werk.

Enige smet op dit paradijs is dat het eiland op de route van menige orkaan ligt, zo vlak voor de kust van Florida. Maar Bruce en zijn vrienden zijn het wel gewend. Als orkaan Leo koers zet richting het eiland wordt het spijkerpistool gepakt, de ramen dichtgetimmerd, zaklampen klaargelegd en proviand ingeslagen. Als Leo voorbij is, lijkt de schade nog mee te vallen. Maar als Bruce met een vriend poolshoogte gaat nemen bij een bevriende thrillerschrijver blijkt deze dood in …Lire la suite

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia