Livre
Néerlandais

De ontvoering

John Grisham (auteur), Hugo Kuipers (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Tweede deel in de serie over Theo Boone, 13 jaar oud maar al goed op weg om advocaat te worden. Op een avond verdwijnt één van Theo’s beste vrienden. Wanneer de politie in het duister tast in deze zaak, start Theo zijn eigen onderzoek.
Titre
De ontvoering
Auteur
John Grisham
Traducteur
Hugo Kuipers
Titre uniforme
Theodore Boone : the abduction
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Theodore Boone : the abduction
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
180 p.
ISBN
9789022998946 (paperback)

Commentaires

Met De ontvoering schreef John Grisham het tweede deel in zijn 'Kid Lawyer'-serie. De advocaat in spe, Theo Boone, wordt dit keer met een heel persoonlijke zaak geconfronteerd: zijn beste vriendin April verdwijnt op een nacht spoorloos. April komt uit een onstabiel gezin, heeft een vader die in een slecht rockbandje speelt en meestal weg is, en is op de nacht van de verdwijning, zoals wel vaker gebeurt, alleen thuis. Al snel raken de autoriteiten op het spoor van Aprils neef, die net ontsnapt is uit de gevangenis en met wie April onlangs contact had gezocht. Maar de eigengereide Theo Boone wil niet werkeloos toekijken en gaat langs de officiële rechercheurs heen zelf op onderzoek uit. Zijn oom en ex-advocaat Ike heeft heel wat banden met gepensioneerde advocaten en wat meer louche figuren, en zet Theo op het spoor van Aprils rondzwervende vader. Dankzij een ingenieuze zoektocht via Facebook slaagt Theo er uiteindelijk in om alle inspecteurs en politieagenten voor te zijn en Apr…Lire la suite
John Grisham, bekend van onder andere 'Advocaat van de duivel' en 'De cliënt', heeft een nieuwe weg ingeslagen. Dit boek is het tweede in de serie 'Kid Lawyer'*, een serie over een 13-jarige jongen, Theodore Boone, zoon van twee advocaten. Zelf is hij ook buitengewoon geïnteresseerd, hij assisteert zijn ouders en woont veel rechtszittingen bij. Zijn hond heet Judge. In dit deel verdwijnt Theo's vriendin op raadselachtige wijze, er zijn geen sporen van braak. Theo zet alles in het werk om April op te sporen. Groepen medeleerlingen doorkruisen de stad op zoek naar aanwijzingen. Dit toch wel tot ergernis van de politie. De verdenking valt op een ex-delinquent met wie April per e-mail contact heeft gehad, omdat hij een ver familielid is. Met een vriend gaat Theo ook op internet speuren, beiden zijn computernerds. De ontknoping is verrassend. Grisham heeft een nieuwe doelgroep voor ogen, want de serie is met de jonge hoofdpersonen ook heel geschikt voor jeugdige lezers. Hopelijk ergeren zi…Lire la suite

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia