Livre
Néerlandais

Het ijzige land

John Flanagan (auteur)

Het ijzige land

Dans la série:
Will en prinses Evanlyn zijn gevangengenomen door Erak, de aanvoerder van de Skandie͏̈rs. De Grijze Jager Halt en Wills beste vriend Arnaut doen er alles aan om hen te redden. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra subject
fantasy
Titre
Het ijzige land / John Flanagan
Auteur
John Flanagan
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The icebound land
ISBN
9789025743949

Commentaires

De vrienden Will en Evanlyn, de redders van het vaderland, zijn na hun sabotagedaad in De brandende brug (De Leeswelp 2008, p. 191) door de Skandiërs onder bevel van Jarl Erak in gevangenschap weggevoerd, en hun vriendschap wordt al meteen danig op de proef gesteld. Will is immers maar een eenvoudig weeskind, terwijl Evanlyn de dochter van de koning is. Vrijlating is slechts een kwestie van losgeld, maar er komt een kink in de kabel, en ze komen als slaven in het noorden terecht. Dat slavernij ook de afhankelijkheid van verdovende middelen betekent, vormt een bijkomend probleem. Wanneer Erak, de hoofdman die de moed en de bravoure van Will weet te waarderen, de betreurenswaardige toestand merkt waarin deze zich bevindt, helpt hij de twee ontsnappen. Fysiek althans, want de geestelijke bevrijding laat op zich wachten.

Intussen hebben leermeester Halt en Arnaut, de vriend van Will, het land verlaten en trekken zij naar het Noorden door het ongastvrije Gallië. Halt …Lire la suite
Will en prinses Evanlyn zijn de gevangenen van de Skandische aanvoerder Erak. Omdat Will een leerling is van Halt, de Grijze Jager, wil die samen met Arnaut, Wills beste vriend, zijn pupil redden. Hierover raakt hij in conflict met koning Duncan die hem als lid van zijn elitekorps van Jagers niet wil laten gaan en hem na een belediging voor een jaar verbant uit de gelederen. Nu kunnen Halt, een bekwame boogschutter zoals zal blijken, en zijn vrienden toch aan hun moeilijke karwei beginnen. Het wordt een barre tocht vol gevaren, belagers en onverlaten, waarbij het nog lang niet zeker is of ze erin zullen slagen Will en Evanlyn uit hun slavernij te bevrijden. Het is aan te raden om de voorgaande twee delen van de serie 'De grijze jager'* eerst te lezen, omdat anders de beide verhaallijnen in dit vrij stroef vertaalde boek en de rol die de protagonisten erin spelen, moeilijk te begrijpen zullen zijn. Vanaf ca. 11 jaar.

De Grijze Jager. Het ijzige land

Will en Evanlyn worden bij het verbranden van de hangbrug (boek 2) gevangengenomen door Erak, de aanvoerder van de Skandiërs. Ze worden meegenomen als slaven naar het ijzige Skandia. Halt, de mysterieuze Grijze Jager, kan dit niet zo laten en zet alles op alles om de jongelui achterna te reizen. Het wordt een zware en barre tocht met veel gevaren. Arnaud, Wills beste vriend, vergezelt hem. Ze moeten Gallica doorkruisen, een land waar wanorde heerst en iedereen bang is voor de wreedheden van de landheren. Halt en Arnaud krijgen er ook mee te maken. Ze worden heel lang gevangen gehouden door ridder Deparnieux en daardoor komt hun missie in het gedrang. Ondertussen moeten Will en Evanlyn werken voor Ragnak, de koning van de Skandiërs. Evanlyn kon als dienstmeisje binnenshuis aan de slag, maar Wills doodvonnis lijkt getekend. Hij wordt buiten aan het werk gezet, zonder extra kleding of beschutting tegen de ijskoude wind en de sneeuw, met alleen pesters en verklikkers om hem heen. Deze …Lire la suite

À propos de John Flanagan

  • John Flanagan (1865 - 1952), graveur-médailleur américain ;
  • John Flanagan (1873-1938), athlète américain, triple champion olympique de lancer du marteau ;
  • Jon Flanagan (1993 - ), footballeur anglais jouant à Liverpool F.C. ;
  • John Patrick Flanagan (en), dit Pat Flanagan (1891 - ), footballeur anglais ayant joué à Arsenal Football Club ;
  • John Flanagan (en) (1978 - ), footballeur irlandais ayant joué à Dundalk Football Club ;
  • John Flanagan (1944 - ), écrivain australien, auteur de romans fantasy (série L'Apprenti d'Araluen);
  • John C. Flanagan (1906 - 1996), psychologue américain.