De negentigjarige Lucky woont in een stoffig woestijnstadje. Hij heeft een vaste dagelijkse routine en filosofeert over de naderende dood.
Langue
Anglais
Éditeur
De Filmfreak, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
120 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Bevat ook de documentaire Harry Dean Stanton : Partly fiction
EAN
7436947550583

Commentaires

Het drama ‘Lucky’ is het regiedebuut van veteraanacteur John Carroll Lynch en losjes gebaseerd op het leven van acteur Harry Dean Stanton, die veel bijrollen speelde en hier te zien is in zijn tweede hoofdrol, na ‘Paris, Texas’ (1984). De 90-jarige Lucky woont in een stoffig woestijnstadje in Arizona en heeft een vaste dagelijkse routine. Hij praat met stadgenoten, zit in de kroeg, kijkt televisie, luistert naar muziek, doet aan yoga. Wanneer hij op een dag in elkaar zakt, confronteert zijn dokter hem met de naderende dood, ‘de leegte’, zoals hij het zelf ziet. Stanton overleed kort na de opnames. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Mooi, verstild, wrang-komisch regiedebuut van acteur Lynch (Fargo) is evident geïnspireerd door het werk van Jim Jarmusch. Een waardig monument voor Stanton (…)’. Dana Linssen (NRC 6-3-'18): '(...) melancholisch-contemplatieve film (...) geen film, maar een wandeling door de woestijn van een gezicht. Een monument voor een acteu…Lire la suite

À propos de John Carroll Lynch

John Carroll Lynch est un acteur et réalisateur américain né le 1er août 1963 à Boulder, Colorado (États-Unis).

Biographie

Acteur au physique imposant, John Carroll Lynch s'est fait connaître par des rôles inquiétants, à l'image de ceux qu'il interprète dans Zodiac, Shutter Island, Gothika et American Horror Story. Il est également connu pour son rôle dans Le Drew Carey Show, où il interprétait le frère travesti de Drew, mari de Mimi.

Filmographie

Réalisateur

  • 2017 : Lucky

Acteur

Cinéma

Tél…En lire plus sur Wikipedia