Livre
Néerlandais

Nachtwild

Johan Vandevelde (auteur), Bart Vermeer (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Maikel en zijn vrienden worden geconfronteerd met vreemde verschijnselen: mensen verdwijnen of worden vermoord, de nieuwe leraar vertelt alleen maar negentiende-eeuwse gruwelverhalen, een nieuw computerspel houdt velen in de ban. Vampierenverhaal dat zich afspeelt in Brussel.
Sujet
Vampiers, Brussel
Titre
Nachtwild
Auteur
Johan Vandevelde Bart Vermeer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
232 p.
ISBN
9789059329621 (hardback) 9789462340237

Commentaires

Maikels tienerleventje wordt ruw verstoord door een aantal vreemde gebeurtenissen. Een klasgenoot verdwijnt en wordt dood en verminkt teruggevonden. Jongeren in Brussel zijn opeens massaal verslaafd aan een nieuw computerspel. Dan is er ook nog de nieuwe geschiedenisleraar met zijn voorkeur voor morbide verhalen en legenden. En hoe zit het met Joanna, Maikels nieuwe, mysterieuze klasgenote?
Maikel en zijn vrienden, Siebe en Naïm, besluiten om op onderzoek uit te gaan. Maar dan verdwijnt ook Siebe en wordt Naïm ontvoerd. Maikel vindt zijn vrienden terug, maar stuit op een waarheid die vreselijker is dan hij ooit had kunnen vermoeden: een netwerk van vampiers heeft Brussel in zijn greep. Samen met Joanna en haar vader, die vampierjagers blijken te zijn, binden Maikel en zijn vrienden de strijd aan. Hierbij ontdekt Maikel dat hij over onbekende krachten beschikt. Langzaam maar zeker komt hij achter de schokkende waarheid.
Nachtwild neemt de lezer mee op een ontdekkingsto…Lire la suite
In Brussel zijn verdwijningen, ontvoering en moord aan de orde van de dag. De 13-jarige Maikel Dalca is van Roemeense afkomst en zonder ouders. Hij verblijft bij zijn grootouders van moeders zijde. Zijn schoolkameraden Naim, Siebe, Dries en het Gothic-meisje Joanna zijn, zoals veel jongeren, verslingerd aan akelige computergames. Als Dries vermoord wordt gevonden en op school een toch wel vreemde geschiedenisleraar met griezelverhalen opduikt, brengt dat de vrienden in contact met raadselachtige familieverhoudingen en vreemde bloeddorstige wezens. Het zijn onsterfelijke vampiers, strigoi, bekend uit de Roemeens mythologie. Pogingen om de angstaanjagende vijanden te verslaan kan leiden tot een onverwachte en dramatische afloop van het verhaal. De tekst bevat veel jongerentaal, verwijzingen naar jongerencultuur in sociale media en nogal wat moeilijke woorden, waaronder Franse (‘fils de pute’ en ‘putain de bordel’). De lezers zullen wellicht soms twijfelen of dit wel allemaal echt kan ge…Lire la suite

Nachtwild

Maikel is een gewone schooljongen die bij zijn opa en oma woont. In Brussel vallen er opvallend veel doden de laatste tijd. Wanneer ook een van zijn beste vrienden ontvoerd wordt, zet Maikel de achtervolging in en komt zo terecht in de wereld van de vampieren. Vanaf dan verandert zijn leven totaal en komt hij beetje bij beetje te weten wie hij is en wie zijn ouders echt waren. Het is ongelooflijk hoe het boek je meeneemt naar de wereld van de vampieren. Dankzij het realistische Brussel waar het verhaal zich afspeelt en de sporadische toevoeging van feiten uit de geschiedenis lijkt alles heel geloofwaardig. Je wordt meegesleurd in de rollercaster van avonturen, die Maikel beleeft. Je zou willen dat je sneller kon lezen. Heel mooi is hoe de vriendschappen tussen de jongeren wordt beschreven, hoe de volwassenen hen proberen te beschermen, maar hoe zij toch hun eigen weg moeten zoeken. Kortom, een heel knap geschreven boek dat boeit van begin tot einde en iedereen weer in vampieren doe…Lire la suite