Livre
Néerlandais

Het examen

Joelle Charbonneau (auteur), Carolien Metaal (traducteur)
Malencia (17, ik-figuur) weet inmiddels uit ervaring dat ze niemand kan vertrouwen, maar neemt toch het een risico en formeert een groep die haar moet bijstaan in haar strijd tegen de regering. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Het examen
Auteur
Joelle Charbonneau
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Graduation day
Édition
1
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2014
319 p.
ISBN
9789045206967 (hardback)

Commentaires

Derde en laatste deel van de trilogie rond de 17-jarige Malencia Vale: tijdens haar verblijf in de hoofdstad van het Verenigde Gemenebest is ze te weten gekomen dat er een opstand tegen de huidige regering wordt voorbereid. Er zijn al veel doden gevallen en een burgeroorlog dreigt. Cia weet inmiddels uit ervaring dat ze niemand kan vertrouwen, maar neemt toch het een risico en formeert een groep die haar moet bijstaan in haar strijd. Het boek is niet los te lezen van de voorafgaande delen; de daarin uitgezette verhaallijnen komen in dit slotdeel bij elkaar en er wordt regelmatig – en zonder uitleg – terugverwezen naar personen en gebeurtenissen. De drie verhalen zijn met vaart geschreven; spanning wordt onder meer veroorzaakt door de morele dilemma’s waarmee Malencia wordt geconfronteerd. Informatie over de serie is te vinden op karakteruitgevers.nl/detesttrilogie en op facebook. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau, née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago dans l'État d'Illinois, est une romancière américaine.

Biographie

Joelle Charbonneau a fait des études de musique et de chant classique avant de débuter comme chanteuse d'opéra et de devenir professeur de chant. Elle raconte alors de nombreuses histoires et se décide à faire de cette activité la principale en écrivant des romans pour les enfants et les adolescents. Elle est née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago.

Œuvres

Série Rebecca Robbins Mysteries

  1. (en) Skating Around …En lire plus sur Wikipedia