Op Valentijnsavond blijkt een van de gasten in het restaurant de jeugdliefde van de uitbaatster, die hoopt haar nu voor zich te winnen. Ook de andere gasten hebben zo hun problemen.
Sujet
Restaurants
Langue
Néerlandais
Éditeur
Lumière, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
132 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019006228

Commentaires

De eerste speelfilm (2012) van Joël Vanhoebrouck (Dubbelleven; Vermist) wordt door de makers omschreven als 'een culinaire komedie'. Het verhaal speelt zich af op Valentijnsavond in het restaurant van Pascaline en haar broer Angelo, chefkok. Een van de gasten blijkt de jeugdliefde van Pascaline, die hoopt haar nu voor zich te winnen. Daarnaast volgen we de beslommeringen van een aantal gasten. In de hoofdrollen Sara De Roo, Axel Daeseleire, Koen de Bouw, Filip Peeters, Barbara Sarafian en Wouter Hendrickx. Jan Temmerman (De Morgen, i) geeft 3 (van 5) sterren en concludeert: 'Ondanks de zelf opgelegde locatiebeperking komt Brasserie Romantiek nooit over als verfilmd theater. Het tempo zit goed, er wordt voor voldoende (af)wisseling tussen de vele personages gezorgd, en de camera van Ruben Impens houdt alles en iedereen mooi in de gaten zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Het eten zelf ziet er trouwens ook lekker uit. Aan de casting van deze ensemblefilm werd eveneens veel aandacht…Lire la suite

À propos de Joël Vanhoebrouck

Joël Vanhoebrouck, né à Vilvorde le 10 juin 1974, est un réalisateur belge.

Biographie

En 1997, ses études de réalisateur à la RITS (Haute École néerlandophone des arts audiovisuelles et de mise en scène) à Bruxelles se traduisent par la production et la réalisation d'un court-métrage de fin d'études dénommé Tunnel, suivi de plusieurs participations aux productions de courts et de longs métrages flamands et francophones.

En 2003, il réalise son premier court métrage bilingue Joséphine, récompensé par le Prix du jury pour le meilleur film flamand de fiction lors du Festival international du court métrage de Louvain (nl) en 2003. Le jeu d'acteurs comme Yolande Moreau, Bouli Lanners, Sara De Roo et Nand Buyl a marqué le jury.

En lire plus sur Wikipedia