Een vrouw verlaat haar gezin en gaat in vrije liefde met haar minnaar leven, maar blijkt niet opgewassen tegen de spanningen.
Titre
Anna Karenina
Directeur
Joe Wright
Antécédent bibliographique
Lev N. Tolstoj
Compositeur
Dario Marianelli 1963-
Acteur
Keira Knightley 1985- Jude Law Aaron Taylor-Johnson Kelly Macdonald
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 124 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
5050582925999

Commentaires

Brits drama uit 2012 van regisseur Joe Wright (Pride & Predjudice), met Keira Knightley, Jude Law e.a. Verfilming van het meesterwerk van Tolstoj, dat in de loop van de geschiedenis zeker dertig keer verfilmd is, o.a. met Greta Garbo in 1935. Het verhaal speelt zich af eind 19e eeuw, ten tijde van tsaristisch Rusland waar de elite gevangen zit in geschreven en ongeschreven regels en zich al roddelend amuseert. Anna Karenina, echtgenote en moeder, wordt verliefd op de jonge graaf Vronski, vertrekt met hem, maar kan uiteindelijk de druk van echtgenoot en omgeving niet aan. Jann Ruyters (Trouw 6-12-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'Al met al schuilt de betovering van deze Anna Karenina het meest in de pracht en praal, in lust en looks, meer dan in ontroering of een nieuw inzicht in mens en gevoelens. Voor dat laatste moet je dan toch aan het boek, maar daartoe inspireert dit sprankelende spektakelstuk zeker, en dan nog een keer de film zien, alleen al vanwege het bal.' Ook Ab Zagt (Algemeen…Lire la suite

À propos de Joe Wright

CC BY-SA 2.0 - Image by Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Joseph Wright, dit Joe Wright [ d͡ʒəʊ ɹaɪt], est un réalisateur anglais, né le 25 août 1972 à Londres. Il est surtout connu pour avoir réalisé les films Orgueil et Préjugés (Pride & Prejudice) en 2005 et Reviens-moi (Atonement ou Expiation au Québec) en 2007.

Biographie

Joe Wright s'est toujours intéressé à l'art, en particul…En lire plus sur Wikipedia