Livre
Néerlandais

De stinkende waarheid

Joe Berger (auteur), Manon Sikkel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
De moeder van Lars (9) is zijn leugens helemaal zat. Als het Lars lukt om drie weken niet te liegen, mag hij naar zijn favoriete film. Maar dat valt nog niet mee. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
De stinkende waarheid
Auteur
Joe Berger
Traducteur
Manon Sikkel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The stinky truth
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2019
227 p. : ill.
ISBN
9789020672824 (hardback)

Commentaires

Lars (9) is een jongen die veel liegt als hij in paniek raakt. Hij ziet dan geen andere mogelijkheid dan even snel een leugentje verzinnen. Het is inmiddels zijn tweede natuur geworden. Zijn moeder is er helemaal klaar mee en wil dat hij drie weken absoluut niet liegt. Alleen dan mag hij naar zijn favoriete film: Wolf Mysterie. Maar drie weken niet liegen is een hele opgave voor Lars. En dan is er nog het mysterie van zijn kat Pudding. Deze laat steeds maar vieze scheetjes die naar moerasgas ruiken. Tweede graphic novel van de serie ‘Lars Leugenaar’*, vertaling van de Engelse serie 'Lyttle Lies'**. Het is geschreven door Joe Berger die de eenvoudige en grappige illustraties zelf heeft gemaakt; soepel vertaald door Manon Sikkel. De tekst bevat verschillende lettertypen en lettergroottes. Er zijn een paar stukjes zonder strip met meer tekst en een hogere moeilijkheidsgraad. In het verhaal zelf is geen verdieping te ontdekken, maar dat heeft deze strip ook niet nodig. De melige gebeurten…Lire la suite

À propos de Joe Berger

Joseph David Berger (né le 25 mai 1982 à Newaygo) est un joueur américain de football américain. Il joue actuellement avec les Vikings du Minnesota.

Enfance

Berger étudie à la Newaygo High School. Lors de sa dernière année au lycée, il est nommé capitaine de l'équipe. Il joue en attaque, dans la ligne offensive mais aussi en défense, au poste de linebacker, faisant 238 tacles et une interception.

Carrière

Université

Il entre à l'université de Michigan Tech et joue un match du Cactus Bowl et dans le NCAA Division II All-Star game. Il est sélectionné à deux reprises dans l'équipe de la conférence GLIAC en 2003 et 2004.

Professionnel

Joe Ber…En lire plus sur Wikipedia