Een vanaf zijn geboorte blinde jongeman koestert een diepgaand wantrouwen tegen alle mensen om hem heen
Titre
Proof / regie Jocelyn Moorhouse
Directeur
Jocelyn Moorhouse
Acteur
Russell Crowe Geneviève Picot Hugo Weaving
Langue
Anglais
Éditeur
[Amsterdam]: Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1991
Durée
86 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8717249471721

Commentaires

Debuutfilm uit 1991 van de Australische Jocelyn Moorhouse (How to make an American quilt, A thousand acres). Hoofdpersoon is Martin (Hugo Weaving), een vanaf zijn geboorte blinde jongeman die een diepgaand wantrouwen koestert tegen alle mensen om hem heen. Hij raakt bevriend met de sympathieke Andy (Russell Crowe), die hem zijn foto's beschrijft, maar Martins huishoudster is ziekelijk jaloers. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 sterren: '(...) Veelbelovende zij het wat aparte debuutfilm van Moorhouse over de in beeld en geluid vertaalde leefwereld der blinden.' In het tekstboekje een achtergrondartikel, geschreven door Joyce Roodnat, chef kunstredactie van NRC Handelsblad. De dvd bevat geen extra's.

À propos de Jocelyn Moorhouse

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

Jocelyn Moorhouse (née le 4 septembre 1960 à Melbourne) est une autrice, réalisatrice et productrice australienne.

Biographie

Elle passe son enfance en Nouvelle-Guinée, avant de retourner en Australie à l'âge de six ans, et s'oriente vers le cinéma à l'âge de 17 ans.

Elle a remporté la caméra d'or au Festival de Cannes pour son film Proof, qui a aussi été nommé dans de nombreux festivals.

Elle est mariée avec le réalisateur Paul John Hogan.

Filmographie

Réalisatrice

  • 1983 : Pavane (court-métrage)
  • 1991 : Proof
  • 1995 : Le Patchwork de la vie
  • 1997 : Secrets (A Thousand Acres)
  • 2015 : Haute Couture (The Dressmaker)
En lire plus sur Wikipedia