Een jonge vrouw die als tienjarig meisje uit haar geboortestad werd verbannen, keert daar terug om voor haar zieke moeder te zorgen, maar het weerzien met de bewoners is niet bepaald hartelijk.
Titre
The dressmaker / directed by Jocelyn Moorhouse ; written by Jocelyn Moorhouse [e.a.]
Directeur
Jocelyn Moorhouse
Antécédent bibliographique
Rosalie Ham
Acteur
Kate Winslet Liam Hemsworth 1990- Judy Davis Hugo Weaving
Compositeur
David Hirschfelder
Langue
Anglais
Éditeur
Bridge, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
118 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983102651

Commentaires

Drama van Jocelyn Moorhouse (Proof), gebaseerd op de roman van Rosalie Ham (vertaald als De naaister uit Parijs)*. In de jaren vijftig keert dertiger Tilly terug naar haar geboortestadje in de Australische outback om voor haar zieke en dementerende moeder te zorgen. Als tienjarig meisje werd ze verbannen op beschuldiging van moord op een jongetje en nu is ze opnieuw het voorwerp van roddel en minachting. Tilly is een uitstekende coupeuse en gebruikt deze vaardigheid in haar zucht naar wraak. In de hoofdrol Kate Winslet (Steve Jobs; The king's gardens) en verder o.a. Liam Hemsworth als haar geliefde en Judie Davis als haar moeder. Jon Frosch (hollywoodreporter.com) noemt het een vreemde cocktail van romkom, melodrama, whodunit, screwball, film noir en meer. Hij vindt het verhaal rommelig, wat deels ligt aan de roman van Ham, maar concludeert: '(...) for all its brightly glaring flaws, much of it qualifies as a glossy, goofy guilty pleasure.'

À propos de Jocelyn Moorhouse

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

Jocelyn Moorhouse (née le 4 septembre 1960 à Melbourne) est une autrice, réalisatrice et productrice australienne.

Biographie

Elle passe son enfance en Nouvelle-Guinée, avant de retourner en Australie à l'âge de six ans, et s'oriente vers le cinéma à l'âge de 17 ans.

Elle a remporté la caméra d'or au Festival de Cannes pour son film Proof, qui a aussi été nommé dans de nombreux festivals.

Elle est mariée avec le réalisateur Paul John Hogan.

Filmographie

Réalisatrice

  • 1983 : Pavane (court-métrage)
  • 1991 : Proof
  • 1995 : Le Patchwork de la vie
  • 1997 : Secrets (A Thousand Acres)
  • 2015 : Haute Couture (The Dressmaker)
En lire plus sur Wikipedia