Livre
Néerlandais

Rode schoenen

Joanne Harris (auteur)
Dans la série:
Genre:
Het rustige leven van een moeder met haar twee jonge dochters boven een chocolaterie in het Parijse Montmartre wordt verstoord door de komst van een bohemienachtige vrouw.
Sujet
Chocolade
Titre
Rode schoenen
Auteur
Joanne Harris
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lollipop shoes
Éditeur
Baarn: De Kern, 2007
463 p.
Note
Vervolg op: Chocolat (dl.1) en vervolgd door: De zoetheid van perziken (dl.3) en De aardbeiendief (dl. 4)
ISBN
9789032503673

Commentaires

Tien jaar na haar succesroman Chocolat, verschijnt van Joanne Harris Rode schoenen. Voor de fans kan Rode schoenen echter wel op een teleurstelling uitdraaien. Het boek heeft als hoofdthema namelijk de transformatie, en vele van de memorabele personages worden pas weer herkenbaar nadat de lezer zich al voor driekwart door de roman geploegd heeft.

Vier jaar na de gebeurtenissen in Chocolat heeft de verleidelijke chocolademaakster Vianne Rocher zich samen met haar dochters Anouk en Rosette gevestigd in de Parijse wijk Montmartre. Diverse factoren, waarvan sommige pas gaandeweg onthuld worden, zorgden er echter voor dat de eens zo vrije Vianne zich nu zo onzichtbaar mogelijk wil voordoen om samen met haar dochters een "normaal" leven te kunnen leiden. Ze heeft haar naam veranderd in Yanne Charbonneau en schuwt alle excentriciteit in zowel haar uiterlijk als haar daden. Totdat een nieuw personage haar intrede doet. Zozie de l'Alba is een oplichtster, die…Lire la suite
Yanne Charbonneau, een jonge ongehuwde moeder met twee dochters (11 en 3 jaar), beheert een chocolaterie in Montmartre. Ze heeft een reden om zichzelf en haar kinderen een andere identiteit te geven. Op een dag komt Zozie de l’Alba, een bohémienne vrouw op rode naaldhakken en met een groot geheim, hun wereld binnen. Vanaf dat moment verandert alles. Zozie lijkt gevaarlijk volmaakt; de winkel draait als nooit tevoren, maar ze weet mensen te manipuleren met alle gevolgen van dien. Dan blijkt dat ook Zozie niet degene is voor wie ze zich uitgeeft. Een goed opgebouwd verhaal, af en toe chocoladezoet, maar met magie en kleine toveracts. Drie personen spelen afwisselend de ik-figuur en het geheel speelt zich af in ongeveer acht weken tijd. De Engelse schrijfster (1964) schreef het boek als vervolg op ‘Chocolat’ (1997) dat in 2000 verfilmd werd met o.a. Juliette Binoche, Judi Dench en Johnny Depp. Paperback, kleine druk.

À propos de Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, née le 3 juillet 1964 à Barnsley dans le Yorkshire, est une romancière britannique.

Née d'un père anglais et d'une mère française, elle explore dans ses romans avec finesse et d'un style alerte les thèmes du folklore, des racines familiales, de la magie et de la gastronomie. Son roman Chocolat a connu un grand succès et a fait l'objet d'une adaptation cinématographique sous le titre Le Chocolat, avec Johnny Depp et Juliette Binoche.

Œuvres

Série Chocolat

  1. Chocolat, Quai Voltaire, 2000 ((en) Chocolat En lire plus sur Wikipedia