Flipback
Néerlandais

De aardbeiendief

Joanne Harris (auteur), Monique De Vré (traducteur)
In een klein Frans dorpje zijn grote veranderingen op komst voor Vianne die een chocolaterie runt. Ze heeft magische krachten, maar zelfs daarmee kan ze niet voorkomen dat haar rustige leven verstoord wordt.
Titre
De aardbeiendief
Auteur
Joanne Harris
Traducteur
Monique De Vré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The strawberry thief
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2019
639 p. ; 12 cm
Note
Vervolg op: Chocolat (dl.1), Rode schoenen (dl. 2) en De zoetheid van perziken (dl. 3)
ISBN
9789049807382 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Vianne Rocher voelt zich eindelijk thuis in het dorpje Lansquenet-sous-Tannes, waar ze een chocolaterie heeft. Ze heeft magische krachten, net als haar zestienjarige dochter Rosette die niet spreken wil, maar zich uit door gebarentaal. Ook heeft Rosette de gave om de wind op te roepen, samen met haar onzichtbare vriend Bam. Dan sterft Narcisse, de oude bloemist, en laat een stuk grond aan Rosette na, omdat ze hem herinnert aan zijn jong gestorven zusje. De dochter van Narcisse vecht het testament aan, omdat ze ervan overtuigd is dat in de grond een schat verborgen ligt. De dorpspriester Reynaerd erft een document, waarin Narcisse een oude misdaad opbiecht. Vianne wordt nog meer in de zaak verwikkeld wanneer in de bloemenwinkel van Narcisse een tatoeage-kunstenares haar praktijk houdt en het halve dorp in haar ban krijgt. Vianne wil haar dochter beschermen en bij zich houden, maar ze moet leren dat verandering onvermijdelijk is. Vierde boek* rond Vianne Rocher. Kleine druk.

À propos de Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, née le 3 juillet 1964 à Barnsley dans le Yorkshire, est une romancière britannique.

Née d'un père anglais et d'une mère française, elle explore dans ses romans avec finesse et d'un style alerte les thèmes du folklore, des racines familiales, de la magie et de la gastronomie. Son roman Chocolat a connu un grand succès et a fait l'objet d'une adaptation cinématographique sous le titre Le Chocolat, avec Johnny Depp et Juliette Binoche.

Œuvres

Trilogie Chocolat

  1. Chocolat, Quai Voltaire, 2000 ((en) Chocolat, 1999)
  2. Le Rocher de Montmar…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions