Livre
Néerlandais
De fantasiewereld die een Engelse veertiger met scherpte en humor beschrijft in zijn blog, kent veel geweld en onrechtvaardigheid.
Titre
Blauwe ogen
Auteur
Joanne Harris
Traducteur
Monique De Vré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Blueeyedboy
Édition
1
Éditeur
Baarn: De Kern, 2010
447 p.
ISBN
9789032511883 (paperback)

Commentaires

In deze thriller speelt een forum op internet en de schrijvers van blogs een erg belangrijke rol. 'Blueeyedboy' (BB) (jongen met blauwe ogen) schrijft een blog waarin hij verhalen vertelt over zijn jeugd. Anderen reageren hierop met eigen verhalen. BB blijkt een zeer dominante moeder met sadistische trekjes te hebben en hij spreekt over moorden die hij heeft gepleegd zou hebben. Soms is het verhaal in de derde persoon, soms in de ik-vorm. De lezer ontdekt langzaam dat de verhalen niet kloppen of juist bijzonder realistisch zijn. De zeer verrassende wendingen maken het bijzonder spannend. De verhalen zijn soms gruwelijk, soms ontroerend en vaak heel erg triest. Door de verschillende vertellers met hun eigen geheimen is het af en toe moeilijk de draad te volgen. Spannend, maar vooral heel intrigerend om te zien wat er allemaal mis kan gaan in een gezin. Paperback met normale druk.

À propos de Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, née le 3 juillet 1964 à Barnsley dans le Yorkshire, est une romancière britannique.

Née d'un père anglais et d'une mère française, elle explore dans ses romans avec finesse et d'un style alerte les thèmes du folklore, des racines familiales, de la magie et de la gastronomie. Son roman Chocolat a connu un grand succès et a fait l'objet d'une adaptation cinématographique sous le titre Le Chocolat, avec Johnny Depp et Juliette Binoche.

Œuvres

Trilogie Chocolat

  1. Chocolat, Quai Voltaire, 2000 ((en) Chocolat, 1999)
  2. Le Rocher de Montmar…En lire plus sur Wikipedia