Livre
Néerlandais

Slaap met me

Joanna Briscoe (auteur)
Het levensgeluk van een jong stel komt onder druk te staan wanneer beiden in de ban raken van een mysterieuze vrouw.
Titre
Slaap met me
Auteur
Joanna Briscoe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sleep with me
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2005
315 p.
ISBN
90-414-0940-8

Plusieurs formats:

Commentaires

Slaap met me verdient terecht de omschrijving van erotische thriller, en dat niet alleen omdat de erotiek het leidmotief vormt van de intrige, maar tevens omdat de suggestieve erotische scenes getuigen van een knap en fijnzinnig literair gehalte, ook al zal menig lezer de plot hier en daar als lichtjes gekunsteld en de stijl als enigszins bevlogen en maniëristisch ervaren.

De intrige dankt veel aan de broeierige, sensuele, perverse en lichtelijk sadistische sfeer die tot uiting komt tussen de complexe driehoeksverhouding die zich ontspint tussen twee vrouwen en een man. Richard en Lelia hebben een liefdesrelatie. In hun respectievelijke carrières krijgen ze de nodige spanningen en frustraties te verwerken. Op hun amoureuze treffen voor ze vertrekken naar een kerstdiner, verwekken zij een kind, waarover in de loop van het verhaal heel wat relationele spanningen zullen ontstaan. Op het feestje in kwestie ontmoeten beiden de charmante en enigmatische Sylvie, op het eerste g…Lire la suite
Richard en Lelia zijn gelukkig samen, zeker wanneer Lelia in verwachting raakt. Tijdens een feest ontmoet Richard Sylvia, een jonge vrouw die niet opvalt, maar heel langzaam in zijn leven weet door te dringen. Terwijl Lelia kampt met een trauma uit haar verleden, krijgt Richard een verhouding met Sylvia. Een scheiding is het gevolg. Maar wat Richard niet weet, is dat Lelia Sylvia van vroeger kent. Een griezelig verhaal, juist omdat het spel van Sylvia heel subtiel, maar ook doelbewust en gevaarlijk is. Het is vooral de spanningsopbouw die het niet helemaal logische verhaal boeiend maakt. Kleine druk.