Livre
Néerlandais

Joeri, het eenmans-middenveld

Joachim Masannek (auteur), Jan Birck (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Joeri (ik-figuur) is lid van de Wilde Voetbalbende. De bendeleden hebben ruzie met de gang van Dikke Michiel en bedenken plannen om de gang te bestrijden. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Joeri, het eenmans-middenveld / Joachim Masannek ; met tek. van Jan Birck
Auteur
Joachim Masannek
Dessinateur
Jan Birck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Juli die Viererkette (Die Wilden Fussballkerle ; 4)
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2006
127 p. : ill.
ISBN
90-216-1690-4

Commentaires

Dit vierde deel uit de serie ‘De Wilde Voetbalbende’* laat de ik-figuur Joeri zijn verhaal vertellen. Joeri is lid van de fanatieke Wilde Voetbalbende die bestaat uit zeven leden, waaronder een meisje. Ze hebben ruzie met de gang van Dikke Michiel, die hen wil beroven en bestrijden. Joeri woont samen met zijn moeder en broertje in Amsterdam. De zoektocht naar zijn vader, die hij nooit gekend heeft, vormt samen met het bevechten van Dikke Michiel het thema van dit boek. Tijdens nachtelijke bijeenkomsten in een boomhut worden de verhitte en ruige gevechten voorbereid en de plannen gesmeed om Dikke Michiel te pakken. Daarnaast wordt er ook nog gevoetbald. Het bloemrijke taalgebruik is vaak origineel en bevat absurde observaties. Soms wordt de lezer betrokken bij het verhaal en wordt verzocht om handelend op te treden. Ook worden namen uit klassieke jeugdboeken gebruikt, zoals Huckleberry en Camelot. Een verrassend origineel, hedendaags jeugdboek met komische situaties en ruwe acties. De …Lire la suite

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions