Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dr. Proktors teletijdtobbe

Jo Nesbø (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Lise en Bulle ontvangen een raadselachtig kaartje van hun vriend Doktor Proktor in Parijs. Ze begrijpen dat hij in gevaar is en gaan hem onmiddellijk achterna. Met Proktors teletijdtobbe reizen ze door de geschiedenis. Ze maken kennis met mijnheer Eiffel, Napoleon, Jeanne d'Arc en... de guillotine.
Sujet
Tijdreizen
Titre
Dr. Proktors teletijdtobbe
Auteur
Jo Nesbø
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Doktor Proktors tidsbadekar
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2009
376 p. : ill.
ISBN
9789047701811 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Magie gekoppeld aan een flinke portie vlieg- en stuntwerk doen het goed bij het jeugdige volkje. Harry Potter en Geronimo Stilton bewijzen het en ook Jo Nesbø vaart met Dr. Proktors Teletijdtobbe verder op deze fantasierijke koers. Bulle en zijn bangige vriendin Lise duiken het verleden in met behulp van de teletijdtobbe en de tijdzeep om hun gekke buurman, de verstrooide Dokter Proktor, op te sporen. Deze stuurde een mysterieuze hulpkreet vanuit Parijs, waar hij op zoek ging naar de verloren gewaande liefde van z'n leven, Juliette Margarine. Door in het verleden te graven, willen ze het heden beïnvloeden. De zoektocht loopt helaas niet van een leien dakje, want ze worden op de hielen gezeten door de slechterik Claude Cliché ? de echtgenoot van Juliette die alleen maar met haar trouwde om een adellijke titel te verkrijgen ? en zijn akelige nijlpaardenbende en door de boosaardige Raspa, met de rauwe-vlees-en-vuile-sokkenadem.

Het boek zit tjokvol speelse knipogen naar het…Lire la suite
Lise en Bulle krijgen een kaartje uit Parijs van hun vriend Dr. Proktor. Hij is in nood. De vrienden besluiten hem te gaan helpen. Ze treffen daar een badkuip aan die hen in staat stelt door de tijd te reizen om historische gebeurtenissen te wijzigen, om zo de professor en zijn vriendin te redden. Ook dit tweede verhaal over Lise, Bulle en hun uitvindvriend Dr. Proktor van de Noorse auteur, vooral bekend van zijn geweldige thrillers over Harry Holm, is een bijzonder geestig verhaal dat door de vele wendingen, de verrassende avonturen en de enorme fantasie de volle bijna vierhonderd bladzijden boeit. Kinderen zullen niet alleen genieten van het verhaal, maar ook van de prachtige humoristische, soms karikaturale gekleurde illustraties. Het taalgebruik is niet moeilijk, fantasievol en bevat veel dialoog. Een boek zoals (kinder)boeken bedoeld zijn. Op het omslag vliegt het gezelschap in de tijdreisbadkuip boven Parijs. Tevens verschenen 'Dr. Proktors schetenpoeder' en 'Dr. Proktor redt de…Lire la suite

Dr. Proktors Teletijd-Tobbe

In een vorig avontuur met Doktor Proktor kon je al kennis maken met Bulle en Lise. Doktor Proktor is een gekke professor die gekke dingen uitvindt, zoals het schetenpoeder. Dat schetenpoeder komt in dit boek terug, net zoals Bulle en Lise. Zij krijgen op een dag een kaartje van de professor. Er staat een geheime boodschap op. Lise ontcijfert de boodschap: Doktor Proktor heeft hulp nodig in Parijs. In een oud pension vinden ze de kamer waar hij logeerde en een oude badkuip. Met de speciale tijdzeep belanden ze in spannende avonturen in het verleden. Hun eigenlijke missie is om de professor te helpen om zijn geliefde Juliette terug te vinden. Misschien lukt het hen wel om in het verleden wat wijzigingen aan te brengen, zodat de geliefden toch met elkaar kunnen trouwen en Juliette niet gedwongen wordt om te trouwen met een vreselijke man van wie ze helemaal niet houdt. Door de typerende nonchalance van Bulle komt hij op de verkeerde plaats en in de verkeerde tijd terecht en hebben ze …Lire la suite

À propos de Jo Nesbø

Jo Nesbø (/ˈjuː ˈnesbøː/), né le 29 mars 1960 à Oslo, est un écrivain et scénariste norvégien, auteur de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né d'un père patron d'une société de transports et d'une mère libraire, Jo Nesbø se destinait à devenir footballeur professionnel mais une rupture des ligaments croisés a mis un terme à sa carrière. Il grandit à Molde puis devient diplômé de la Norwegian School of Economics à Bergen. Il est d'abord journaliste économique, puis se dirige vers la musique. Il est connu pour sa participation en tant qu'auteur, compositeur et interprète au groupe de pop Di Derre, l'un des plus célèbres en Norvège de 1993 à 1998.

Analyse …En lire plus sur Wikipedia