Livre
Néerlandais

De verlosser

Jo Nesbø (auteur)

De verlosser

Dans la série:
Genre:
Een Noorse politieman onderzoekt twee moorden die rond Kerstmis in Oslo zijn gepleegd.
Titre
De verlosser
Auteur
Jo Nesbø
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Frelseren
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2008
495 p.
ISBN
9789023427377

Commentaires

De nieuwe, uiterst spannende thriller van de succesvolle Noorse auteur Jo Nesbø heeft opnieuw rechercheur Harry Hole van de politie van Oslo als hoofdacteur. De roman speelt zich af in de donkere dagen voor de kerst. Hole is opnieuw single, heeft zijn alcoholgebruik redelijk onder controle en is overgeplaatst naar de afdeling geweldsdelicten. Een nieuwe, wat dubieuze chef maakt hem echter het leven zuur.

Het Leger des Heils zamelt tijdens openluchtconcerten op de pleinen en straten van Oslo geld in voor zijn activiteiten. Tijdens een van deze concerten wordt een zingende heilssoldaat door een pistoolschot van dichtbij gedood. Gezien de methodiek lijkt dit het werk van een professional te zijn. Na omvattend en zorgvuldig speurwerk komen Hole en zijn team erachter dat het om een Kroatische huurmoordenaar gaat, die onder de naam 'Mali spasitelj' oftewel 'de kleine verlosser' zijn sporen had verdiend in de Joegoslavische oorlog. De moordenaar ondervindt moeilijkheden om Noorwegen w…Lire la suite
De Noorse politieman Harry Hole, een met drank en persoonlijke problemen (zijn vriendin heeft hem verlaten) worstelende alcoholicus, onderzoekt twee moorden die rond Kerstmis in Oslo zijn gepleegd. In een container is het lijk van een junkie gevonden, een vooraanstaande Leger des Heilsofficier wordt midden op straat doodgeschoten. De professionele wijze waarop dat is gebeurd, wijst op een beroepsmoordenaar. Tijdens het onderzoek krijgt Hole steeds warmere gevoelens voor de jonge heilsoldate Martine, die ook al het een en ander heeft meegemaakt. Ondertussen wordt het onderzoek steeds gecompliceerder, er blijkt een Kroatische huurmoordenaar bezig te zijn die door zijn talenten wat betreft gelaatsmimiek bijna onherkenbaar is. Wat is het motief, wie zit er achter en heeft de moordenaar wel de juiste man neergeschoten? Sfeervolle, met vaart geschreven, spannende misdaadroman, met een sympathieke hoofdpersoon, veel actie en humor. Deel uit een reeks met de eigenzinnige, briljante politieman…Lire la suite

À propos de Jo Nesbø

Jo Nesbø (/ˈjuː ˈnesbøː/), né le 29 mars 1960 à Oslo, est un écrivain et scénariste norvégien, auteur de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né d'un père patron d'une société de transports et d'une mère libraire, Jo Nesbø se destinait à devenir footballeur professionnel mais une rupture des ligaments croisés a mis un terme à sa carrière. Il grandit à Molde puis devient diplômé de la Norwegian School of Economics à Bergen. Il est d'abord journaliste économique, puis se dirige vers la musique. Il est connu pour sa participation en tant qu'auteur, compositeur et interprète au groupe de pop Di Derre, l'un des plus célèbres en Norvège de 1993 à 1998.

Analyse …En lire plus sur Wikipedia