DVD
Anglais

Horton

Jimmy Hayward (directeur), Steve Martino (directeur), Dr. Seuss (antécédent bibliographique)
Diep in de jungle hoort een kleine olifant plots een stem uit een klein stofdeeltje. Het blijkt een minuscule planeet te zijn waar de stad Who-Ville op gelegen is. De Who's geven Horton de opdracht hun planeet te beschermen met behulp van zijn vrienden
Titre
Horton
Directeur
Jimmy Hayward Steve Martino
Antécédent bibliographique
Dr. Seuss
Compositeur
John Powell 1963-
Interprète
Lien Van de Kelder  (stem) Peter Van de Veire 1971- (stem)
Titre uniforme
Horton hears a who!
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 82 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8712626040293

Commentaires

Amerikaanse animatiefilm van de regisseurs Jimmy Hayward en Steve Martino naar het kinderboek 'Horton hears a Who!' van Dr. Seuss. De stemmen zijn in de Amerikaanse versie van grote komieken als Jim Carrey en Steve Carell, en in Nederlandse versie van o.a. Michiel Huisman, Filemon Wesselink en Carice van Houten. De grote olifant Horton hoort een noodkreet als er een minuscuul pluisje langs zijn oor vliegt. Hij rent er achteraan en komt zo in contact met de burgermeester van Who-ville. Who-ville denkt dat het 't middelpunt van het universum is en de junglebewoners kunnen niet geloven dat er zulke kleine personen bestaan. André Waardenburg (NRC 19-3-'08): 'Hoewel het verhaal in deze animatiefilm uit de Fox-studio, gericht is op kinderen, is het niet moeilijk om in Horton nog steeds een allegorie te zien. Dit keer gericht tegen Bush en zijn strijd tegen 'de as van het kwaad'. (...) De animatie in Horton is zeer goed, vooral de weergave van het vreemde Escher-achtige stadje Who-ville is …Lire la suite

À propos de Jimmy Hayward

CC BY-SA 3.0 - Image by LGrossnickle

Jimmy Hayward, né le 17 septembre 1970 à Kingston (Ontario), est un animateur, scénariste et réalisateur canadien-américain.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2008 : Horton Hears A Who ! réalisateur avec Steve Martino
  • 2010 : Jonah Hex
  • 2013 : Drôles de dindes
  • 2013 : Battle For Island Movie (avec Conrad Vernon)
  • 2019 : Battle For Island Movie 2 (avec Rob Letterman et Conrad Vernon)

Scénariste

  • 1999 : Toy Story 2 (collaborateur au scénario)
  • 2005 : Robots (directeur de séquences et consultant de l’histoire)
  • 2013 : Drôles de dindes (avec …En lire plus sur Wikipedia