Paterson leidt een eenvoudig leven als buschauffeur en maakt in zijn vrije tijd gedichten. Zijn vrouw zit vol dromen en ambities en moedigt hem aan zijn gedichten te publiceren.
Titre
Paterson / written and directed by Jim Jarmusch
Directeur
Jim Jarmusch
Acteur
Adam Driver 1983- Golshifteh Farahani
Langue
Anglais
Éditeur
Imagine, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
115 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037940580
mooov

Commentaires

Drama van Jim Jarmusch (Broken flowers; Only lovers left alive) met Adam Driver (Silence; Tracks) en Golshifteh Farahani. Paterson is buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. Hij houdt van zijn dagelijkse routine, van zijn vrouw Laura en schrijft elke dag een gedicht in een notitieboekje. Laura houdt juist van verandering, ze hoopt door te breken als countryzangeres en moedigt Paterson aan zijn gedichten te publiceren. De recensenten geven 4-5 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 9-2-'17): '(...) In Paterson vloeit de stroom aan kleine gebeurtenissen zo achteloos en is het acteerwerk van Adam Driver zo terloops, dat je bijna zou vergeten hoe ingenieus deze film in elkaar zit. Het is een opeenvolging van mooie, liefdevolle en geestige observaties die geen moment verveelt (...) Wie gelukkig wil zijn moet de wereld bekijken met een liefdevolle blik. Een film die dat voor elkaar krijgt is er om te koesteren.' Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

À propos de Jim Jarmusch

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Jim Jarmusch (/ˈdʒɑːrməʃ/), né le 22 janvier 1953 à Cuyahoga Falls dans l'Ohio, est un cinéaste et musicien américain. Il est occasionnellement acteur.

Biographie

La mère de Jim Jarmusch (cadet de trois enfants), d'origine irlandaise et allemande, …En lire plus sur Wikipedia