DVD
Anglais
Adam leidt een teruggetrokken bestaan als muzikant in Detroit en pas als zijn grote liefde, de onsterfelijke Eve, terugkomt uit Tanger in Marokko leeft hij weer een beetje op. Ze eten ijslollies gemaakt van bloed totdat het vervelende zusje van Eve het rustige leventje van het vampierkoppel komt verstoren.
Sujet
Vampiers
Titre
Only lovers left alive / written and dir. by Jim Jarmusch
Directeur
Jim Jarmusch
Compositeur
Jozef Van Wissem Sqürl
Acteur
Tilda Swinton Tom Hiddleston Mia Wasikowska John Hurt Anton Yelchin
Langue
Anglais
Éditeur
Wild Bunch, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
118 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836861185

Commentaires

Amerikaanse horrorfilm uit 2013 van Jim Jarmusch (Coffee and cigarettes; Ghost Dog), met Tom Hiddleston, Tilda swinton, John Hurt e.a. Adam leidt een teruggetrokken bestaan als muzikant in Detroit met de onwetende 'zombie' Ian. Pas als zijn grote liefde, de onsterfelijke Eve, terugkomt uit Tanger in Marokko leeft hij weer een beetje op. Ze eten ijslollies gemaakt van bloed totdat het vervelende zusje van Eve het rustige leventje van het vampierkoppel komt verstoren. Bart van der Put (Parool, 14-2-'14) geeft 4 (van 5) sterrren: '(...) Het brengt zijn geliefde Eve (Swinton) van Tanger naar Detroit, onderwijl verzuchtend dat Adams omgang met 'Byron, Shelley en die Franse eikels' hem tot een suïcidale romanticus heeft gemaakt. Aan literaire en muzikale verwijzingen is geen gebrek in de film en wie de klassiekers kent, zal Jarmusch' humoristische terzijdes zeker kunnen waarderen. (...) Dankzij een sterk acteursensemble en de aanstekelijke humor kan Jarmusch' eigenzinnige vampierfilm bij de…Lire la suite

À propos de Jim Jarmusch

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Jim Jarmusch (/ˈdʒɑːrməʃ/), né le 22 janvier 1953 à Cuyahoga Falls dans l'Ohio, est un cinéaste et musicien américain. Il est occasionnellement acteur.

Biographie

La mère de Jim Jarmusch (cadet de trois enfants), d'origine irlandaise et allemande, …En lire plus sur Wikipedia