Livre
Néerlandais

Tennis

Jim Drewett (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Alles wat je wilt weten over tennis, de spelregels en de materialen die je nodig hebt voor deze sport. Met veel foto's in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Tennis
Titre
Tennis
Auteur
Jim Drewett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Tennis
Édition
1
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2009
49 p. : ill.
ISBN
9789055664382 (hardback)

Commentaires

De reeks 'Leer jezelf' kondigt zich aan als een 'serie spannende boeken die je helpen de vaardigheden van je sporthelden te leren'. Eerder verschenen ook al uitgaven over voetbal, rugby en basketbal. Het opzet is te laten zien hoe je de sporten goed leert beheersen en er maximaal plezier aan beleeft. Alles wat je moet weten om je sportieve doelen te bereiken wordt stap voor stap uitgelegd.
Tennis opent met een duidelijke beschrijving en tekening van het speelveld, met een complete uitleg over de afmetingen, de belijningen, het net en de ondergrond. Daarna komen achtereenvolgens de uitrusting (kledij, racket, ballen), de juiste lichaamshouding, de verschillende grepen, de (haarfijn beschreven) spelregels en de warming-up aan bod.
In een tweede grote deel legt men de beginselen uit van de verschillende slagen: forehand, backhand, serveren, returns, volley, lob, smash en dropshot komen allemaal aan bod. Telkens toont men met duidelijke foto's en stapsgewijs hoe de bal moet w…Lire la suite
In dit boek worden, in zes stappen, alle aspecten van de tennissport uiteengezet, zoals randvoorwaarden (het speelveld en de uitrusting), voorbereiding en de verschillende tennisslagen. Korte aandacht is er ook voor voeding, mentale instelling en zaken waarmee tennistoppers te maken krijgen. Het boek bevat gedegen informatie over al deze onderdelen. De tekst is goed en overzichtelijk verdeeld over een dubbele pagina; er zijn diverse tussenkopjes in verschillende kleuren waardoor het uitnodigt om te snuffelen. Het geheel is verlevendigd met veel kleurenfoto’s waarbij met name de tennisslagen erg goed in beeld zijn gebracht. Het boek staat barstensvol informatie, maar doet geen moment druk aan. Jammer dat op de omslag een foto staat van de al in 2007 gestopte Britse tennisser Tim Henman; ook Martina Hingis en André Agassi zijn al jaren gestopt. Dit zeer verzorgde boek is dan ook al in 2005 in het Engels verschenen. Bevat een woordenlijst en register. Deel uit de achtdelige sportserie 'L…Lire la suite