Livre
Néerlandais

Polle proeft!

Jeska Verstegen (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Polle wil uitvissen wat het lekkerst smaakt. Thuis, bij de pizzabakker en in een hotel proeft hij van alles. Maar wat is nu het allerlekkerst? Prentenboek met illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Smaken
Titre
Polle proeft!
Auteur
Jeska Verstegen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789051160918

Commentaires

In dit grappige boekje gaat Polle op zoek naar het lekkerste eten. Welgemutst en nieuwsgierig stappen hij en zijn vriendje Sproet door het verhaal. Hij begint bij de keuken, waar hij van alles proeft dat in potten en pannen is achtergebleven. En dan gaat hij verder op zoek. In het restaurant, waar hem de pizzabakker wacht. In het hotel is er de ober met een soufflé, en een dikke dame houdt natuurlijk van aardbeientaartjes. Overal neemt Polle happen van. Wat hij niet kan opeten, is voor Sproet, want die dient voor de restjes. Je zou hiermee eventueel voor twee pistes kunnen kiezen, zeker ook bij de illustraties. Enerzijds zou de hond naar het einde van het boekje toe heel dik kunnen worden, wat ook wel grappig zou zijn, anderzijds zou het ook kunnen impliceren dat je met eten niet verkwistend omspringt, zoals in het geval van Polles vriendje, die keurig alles wat eetbaar is, ook daadwerkelijk verorbert. De verschillende gerechten worden bij de juiste dieren geplaatst: gras voor het kon…Lire la suite
Polle wil uitvissen wat het allerlekkerst smaakt. Thuis, bij de pizzabakker en in een hotel proeft hij allerlei lekkers. Hij vraagt ook aan mensen en dieren wat zij het lekkerst vinden. In de dierentuin verschillen de meningen sterk. Samen met de dieren slaagt hij erin om bij de maan te komen. Nu is iedereen het eens: de maan smaakt het allerlekkerst. De belevenissen van Polle zijn soms een vreemd aandoende mengeling van realiteit en fantasie. De opbouw van het verhaal is eerder los en opsommend. Leuk is dat Sproet, de hond van Polle, hem vergezelt op zijn tocht. Sproet wordt in de illustraties steeds dikker, omdat hij de restjes opeet. Bij Polle heeft het eten blijkbaar geen effect. De zachtgetinte illustraties met pen en waterverf zijn charmant en levendig. Er is afwisseling in de composities en af en toe zitten er beeldgrapjes in het decor. De beschrijvende tekst met enkele dialogen staat onder of in de illustraties. Een luchtig prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Polle Proeft!

Polle en zijn hondje Sproet gaan op zoek naar het allerlekkerste eten. De pizzabakker, de ober van het hotel, dieren uit het bos en de zoo,... ze denken er allemaal anders over. Ze raken er niet uit en 's nachts proberen ze allemaal samen iets totaal anders: een hapje van de maan! Dit boek werd op taalkamp getest en bleek één van de favorieten te zijn. Het is vooral leuk door de grappige tekeningen en gekke gebeurtenissen die vooral op de achtergrond plaatsvinden. De pentekeningen zijn ruimtelijk en vrolijk ingekleurd. Ze nemen soms één, soms twee pagina’s in beslag. De illustraties bevatten kleine grapjes zoals een detective die door gaatjes in een krant kijkt of een dief die om het hoekje gluurt. Met een beetje fantasie zie je Sproet steeds dikker en dikker worden en trekken de aapjes steeds gekkere gezichten. De fel aangezette emoties bij mens en dier geven de tekeningen een extra cachet.


Suggestions