Livre
Néerlandais

Voordat we afscheid nemen : roman

Een jonge vrouw wordt zonder opgaaf van reden verlaten door haar minnaar. Als ze jaren later hoort dat hij ernstig ziek is, zet ze alles voor hem op het spel.
Titre
Voordat we afscheid nemen : roman
Auteur
Jens Christian Grøndahl
Traducteur
Annelies Van Hees
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
For vi siger farvel
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2012
288 p.
ISBN
9789029088664 (paperback)

Commentaires

Het leeftijdsverschil tussen jonge vrouw en een dertig jaar oudere man zorgt zowel voor aantrekking als afstoting. In dit boek zegt de hoofdpersoon over een boek dat ze moet beoordelen: 'het is heel goed geschreven, maar je krijgt het er als lezer benauwd van. De personages bespringen elkaar de hele tijd. Ze ontmoeten elkaar, ze vrijen en dat is dan een feit. Dan breken ze alles op en verhuizen weer...' Zo kan men deze, overigens vlot geschreven, roman ook wel een beetje lezen. Het gaat voornamelijk over relaties. De personages zijn overwegend aantrekkelijk, dikwijls succesvol en soms hebben hun gesprekken zelfs diepgang, vooral op de laatste pagina's, de beste van het boek, waarin de dood ter sprake komt. Al bij al stelt deze veelgeprezen Deense auteur hier toch teleur, al wordt hij een van de meest succesvolle schrijvers van dit moment genoemd. In de pers werd zijn verteltrant stroef en van een bijna priesterlijke ernst genoemd. Kleine druk.

À propos de Jens Christian Grøndahl

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Jens Christian Grøndahl, né le 9 novembre 1959, est un écrivain danois de renommée internationale.

Débuts littéraires

Jens Christian Grøndahl étudie la philosophie de 1977 à 1979 et commence à écrire en 1985.

Carrière littéraire

Auteur de romans, il a également écrit divers essais, deux ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse et des pièces pour le théâtre et la radio.

Grande figure de la prose danoise, il est lauréat de prestigieux prix danois De Gyldne Laurbær en 1998; prix Søren Gyldendal en 2007 et compte de nombreux lecteurs à l’étranger où ses livres paraissent dans 35 langues.

L'amour est le thème porteur de son œuvre, notamment les relations des coup…En lire plus sur Wikipedia