Livre
Néerlandais

Mijn oma's verhaal

Jens Christian Grøndahl (auteur), Lars Gabel (dessinateur), Bernadette Custers (traducteur)
Als Nina op bezoek is bij oma Gladys, hoort ze wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Deense joden is gebeurd. Oma heeft nooit meer iets van haar jeugdvriendin gehoord. Kan Nina daar iets aan veranderen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Mijn oma's verhaal
Auteur
Jens Christian Grøndahl
Dessinateur
Lars Gabel
Traducteur
Bernadette Custers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Med bedstemor i tidens labyrint
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014
107 p. : ill.
ISBN
9789022568644 (hardback)

Commentaires

Op bezoek bij haar oma Gladys ontdekt Nina wat er in 1943 met de Deense joden is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oma was toen zo oud als Nina nu is en had een vriendin die ook Nina heette. Deze Nina is na de oorlog naar Amerika verhuisd. Sindsdien heeft oma niets meer van haar gehoord. Hedendaagse Nina en haar oma keren samen terug in de tijd, waarin ze de jonge Gladys en haar vriendin ontmoeten. De onwetendheid van de hedendaagse Nina is daarbij de kapstok voor een magisch-realistische raamvertelling op historische basis. De titels van de hoofdstukken wijzen vooruit naar wat komt. Grøndahl geniet faam door zijn romans voor volwassenen. Opvallend verschil met zijn gebruikelijk beschrijvende stijl, zijn de vele dialogen. In deze toegankelijke schrijfstijl wordt veel informatie gegeven. Rijk geïllustreerd met stripachtige, digitale tekeningen, waarbij de tekenaar door afwisselend licht en donker kleurgebruik de sfeer goed weet te vangen. De uitwerking van dit originele uitgangsp…Lire la suite

À propos de Jens Christian Grøndahl

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Jens Christian Grøndahl, né le 9 novembre 1959, est un écrivain danois de renommée internationale.

Débuts littéraires

Jens Christian Grøndahl étudie la philosophie de 1977 à 1979 et commence à écrire en 1985.

Carrière littéraire

Auteur de romans, il a également écrit divers essais, deux ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse et des pièces pour le théâtre et la radio.

Grande figure de la prose danoise, il est lauréat de prestigieux prix danois De Gyldne Laurbær en 1998; prix Søren Gyldendal en 2007 et compte de nombreux lecteurs à l’étranger où ses livres paraissent dans 35 langues.

L'amour est le thème porteur de son œuvre, notamment les relations des coup…En lire plus sur Wikipedia