Livre
Néerlandais

Zomer in de kleine bakkerij

Jenny Colgan (auteur), Elise Kuip (traducteur)
Voor een jonge vrouw die een bakkerij runt in een dorpje in Cornwall verandert er veel wanneer ze een nieuwe baas krijgt en de weduwe van haar ex in het dorp komt wonen.
Titre
Zomer in de kleine bakkerij
Auteur
Jenny Colgan
Traducteur
Elise Kuip
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Summer at Little Beach Street Bakery
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
365 p.
ISBN
9789024585458 (paperback)

Commentaires

Polly Waterford woont samen met Huckle, haar Amerikaanse vriend, in de vuurtoren op een klein schiereiland van Cornwall. Ze is bakker in de door haar gehuurde bakkerij maar komt in de problemen als de eigenaresse sterft. Een neef krijgt het beheer over de bakkerij. Hij wil alles goedkoper en gaat zo ver dat hij Polly ontslaat. Om een inkomen te hebben, begint ze een mobiele bakkerij, Huckle gaat geld verdienen in Amerika. Na een moeizame start en dankzij een artikel in een krant wordt de broodbus een succes. Maar extreem natuurgeweld lijkt alles op zijn kop te zetten. Een makkelijk leesbare roman met een feelgood verhaal, mooie natuurbeschrijvingen, een kort drama en een flinke portie romantiek. Naast het verhaal van Polly is een belangrijke rol weggelegd voor Neil de papegaaiduiker die tot een tam huisdier is geworden. Het boek is het zelfstandig te lezen vervolg op ‘De kleine bakkerij aan het strand’* (2019) en wordt gevolgd door ‘Winter in de kleine bakkerij’. De cover is zomers, v…Lire la suite

À propos de Jenny Colgan

Jenny Colgan, née Jennifer Colgan le 14 septembre 1972 à Prestwick, en Écosse, est une romancière britannique, auteur de comédies romantiques telles que Le Mariage d'Amanda (2000), Recherche Andy désespérément (2001) et plus récemment The Good,the Bad and the Dumped (2010).

Biographie

Jenny Colgan a fait ses études à l'université d'Edimbourg (Ecosse) et a travaillé six ans dans un service de santé. En parallèle, elle fut aussi dessinatrice de comic.

Elle est mariée à Andrew, un ingénieur de la marine, et a trois enfants: Wallace, Michael-Francis et Delphie.

En 2000, elle publie son premier roman, une comédie romantique :Le mariage d'Amanda. En 2013 son roman Welcome to Rosie Hopkins' Sweetshop of dreams remporte le prix du "Roman romantique de l'année" (Romanti…En lire plus sur Wikipedia