Livre
Néerlandais

Eindeloos dichtbij

Jenny Colgan (auteur), Els Van Son (traducteur)
Als Lissa uit Londen en Cormac uit een dorpje in Schotland, twee verpleegkundigen, een uitwisselingsprogramma volgen om elkaars werkomgeving te verkennen en om wat afstand van hun alledaagse routine te nemen, raken ze door elkaar gei͏̈ntigreerd.
Titre
Eindeloos dichtbij
Auteur
Jenny Colgan
Traducteur
Els Van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Five hundred miles from you
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
381 p.
ISBN
9789024590988 (paperback)

Commentaires

Lissa, verpleegkundige in Londen, is getuige van de tragische dood van een kind van vijftien. Ze is daarna niet meer dezelfde; ze is angstig, ze kan niet slapen en haar concentratie neemt af. De afdeling personeelszaken stelt voor dat zij een uitwisselingsprogramma gaat volgen om te herstellen. Lissa gaat naar een klein dorp in Schotland om daar de baan van Cormac over te nemen, die in Londen aan de slag gaat. Ze kennen elkaar niet, en eerst communiceren ze alleen over hun patiënten om de continuïteit van de zorg te garanderen. Als ze elkaar beter leren kennen, neemt de diepte van hun interactie toe. Beide plaatsen en lokale bewoners zijn perfect beschreven, met humor en oog voor detail, en het contrast tussen Londen en Kirrinfief is het sterkste element van het verhaal. Het is makkelijk leesbaar met een aantal krachtige stukken over posttraumatische stressstoornis en het werken in de gezondheidszorg. Afzonderlijk te lezen deel 3* van de ‘Happy ever after’-serie.

À propos de Jenny Colgan

Jenny Colgan, née Jennifer Colgan le 14 septembre 1972 à Prestwick, en Écosse, est une romancière britannique, auteur de comédies romantiques telles que Le Mariage d'Amanda (2000), Recherche Andy désespérément (2001) et plus récemment The Good,the Bad and the Dumped (2010).

Biographie

Jenny Colgan a fait ses études à l'université d'Edimbourg (Ecosse) et a travaillé six ans dans un service de santé. En parallèle, elle fut aussi dessinatrice de comic.

Elle est mariée à Andrew, un ingénieur de la marine, et a trois enfants: Wallace, Michael-Francis et Delphie.

En 2000, elle publie son premier roman, une comédie romantique :Le mariage d'Amanda. En 2013 son roman Welcome to Rosie Hopkins' Sweetshop of dreams remporte le prix du "Roman romantique de l'année" (Romanti…En lire plus sur Wikipedia