Een zestienjarig meisje ontsnapt na zes jaar uit een heropvoedingskamp en gaat samen met een groepje tieners op zoek naar iemand die haar kan helpen controle te krijgen over haar bovennatuurlijke gave.
Titre
The darkest minds
Directeur
Jennifer Yuh Nelson 1972-
Antécédent bibliographique
Alexandra Bracken
Acteur
Amandla Stenberg Mandy Moore
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Durée
ca. 100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans en andere talen
EAN
8712626093336

Commentaires

Sciencefictionthriller van Jennifer Yuh (Kung fu panda 2 en 3) met in de hoofdrol Amandla Stenberg (Everything, everything; The hunger games). Het verhaal is gebaseerd op deel 1 van ‘The darkest minds-trilogie’, vertaald als ‘De overlevenden’*. In de nabije toekomst overlijdt in de Verenigde Staten het grootste deel van de kinderen aan een mysterieuze ziekte. De overgebleven kinderen ontwikkelen bovennatuurlijke gaven en worden door de overheid in kampen opgesloten. De 16-jarige Ruby kan andermans gedachten en herinneringen beïnvloeden. Ze weet te ontsnappen en sluit zich aan bij een groepje jongeren die op zoek zijn naar een veilige plaats. Ruby hoopt iemand te vinden die haar kan helpen haar gave onder controle te krijgen. De recensenten geven 2-3 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 2-8-’18): ‘(…) een jongvolwassenen-avontuur dat niet vernieuwt, maar zeker vermaakt. De frisse cast acteert soepel, de actie bevredigt en ook liefdesperikelen en morele, maar belegen boodschappen ontbreken n…Lire la suite

À propos de Jennifer Yuh Nelson

CC BY 2.0 - Image by Karel Chladek

Jennifer Yuh Nelson, ou simplement Jennifer Yuh, est une réalisatrice, animatrice et story-boardeuse américaine d'origine sud-coréenne, née le 7 mai 1972 en Corée du Sud. Elle est principalement connue pour sa première réalisation Kung Fu Panda 2.

Biographie

Filmographie

Réalisatrice

  • 1998-1999 : Spawn (4 épisodes)
  • 2011 : Kung Fu Panda 2
  • 2016 : Kung Fu Panda 3 co-réalisée avec Alessandro Carloni
  • 2018 : Darkest Minds : Rébellion
  • 2022 : Sonic, le film 2 co-réalisatrice avec Jeff Fowler

Animatrice